Μπαν Κι-μουν: Το Συμβούλιο Ασφαλείας να αναλάβει δράση στη Συρία

Όπως είπε καμία από τις αντιμαχόμενες πλευρές δεν τηρούν τις αξιώσεις του ΟΗΕ όσον αφορά στην άρση των εμποδίων που τίθενται στη διανομή διεθνούς βοήθειας στη χώρα

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, απαίτησε την Τετάρτη από το Συμβούλιο Ασφαλείας να αναλάβει δράση στη Συρία σε σχέση με τις παραβιάσεις τους διεθνούς δικαίου, καθώς όπως είπε καμία από τις αντιμαχόμενες πλευρές δεν τηρούν τις αξιώσεις του ΟΗΕ όσον αφορά στην άρση των εμποδίων που τίθενται στη διανομή διεθνούς βοήθειας στη χώρα.

Κατά τη δεύτερη, αυτό τον μήνα, έκθεσή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας σχετικά με την εφαρμογή της απόφασης για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία, ο Μπαν δήλωσε ότι «καμία από τις αντιμαχόμενες πλευρές δεν έχει συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του Συμβουλίου».
«Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα πρέπει να αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση αυτή της κατάφωρης παραβίασης των βασικών αρχών του διεθνούς δικαίου» έγραψε ο Μπαν στην 21 σελίδων έκθεσή του. Ο ίδιος ωστόσο δεν διευκρίνισε ποια είναι ακριβώς τα μέτρα που θα πρέπει να λάβει το Συμβούλιο.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ