Ν. Κορέα: Πορεία διαμαρτυρίας των γονέων που έχασαν τα παιδιά τους στο ναυάγιο

«Ακούστε μας πρόεδρε Παρκ. Απλά δώστε μας 10 δευτερόλεπτα», φώναζαν έξω από το προεδρικό μέγαρο

Οι γονείς των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους, όταν ένα επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο βυθίστηκε τον περασμένο μήνα, πραγματοποίησαν πορεία προς το προεδρικό μέγαρο της Νότιας Κορέας το πρωί της Παρασκευής, όπου ζήτησαν να συναντηθούν με την πρόεδρο της χώρας, Παρκ Γκέουν-χίε.

Οι γονείς, οι οποίοι θρηνώντας κρατούσαν στα χέρια τους πορτρέτα των παιδιών τους που χάθηκαν, δεν κατάφεραν να φτάσουν στο μέγαρο αφού δυνάμεις της αστυνομίας εμπόδισαν την είσοδό τους στο παλάτι. Αντ’ αυτού, οι γονείς κάθισαν στη μέση του δρόμου εκφράζοντας με δάκρυα τον θυμό τους για τον άδικο χαμό των παιδιών.

«Ακούστε μας πρόεδρε Παρκ. Απλά δώστε μας 10 δευτερόλεπτα», φώναζε το μέλος μιας οικογένειας μέσω μεγάφωνου. «Γιατί μπλοκάρετε το δρόμο», είπε ένας άλλος γονιός. «Ακούστε τις φωνές μας».

Η κυβέρνηση της Παρκ έχει δεχτεί σφοδρές επικρίσεις για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την τραγωδία και πολλοί από τους γονείς των θυμάτων ισχυρίζονται ότι μια πιο άμεση αντίδραση ίσως είχε σώσει πολλές περισσότερες ζωές.

Το πλοίο Sewol, το οποίο σύμφωνα με τις έρευνες ήταν υπερφορτωμένο και ταξίδευε με μεγάλη ταχύτητα, ανατράπηκε και βυθίστηκε περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά από τις νοτιοδυτικές ακτές της χώρας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εκατοντάδες παιδιά και εκπαιδευτικοί που όδευαν προς το νησί Τζετζού για σχολική εκδρομή.

Μόνο 172 άνθρωποι διασώθηκαν της τραγωδίας ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες θεωρούνται όλοι τους νεκροί. Σύμφωνα με τις αρχές, συνολικά 476 επιβάτες και πλήρωμα βρίσκονταν επί του πλοίου.

Ωστόσο, ορισμένα μέλη του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου, έχουν καταγραφεί σε βίντεο να εγκαταλείπουν πρώτοι το πλοίο, την ίδια στιγμή που από τα μεγάφωνα ακούγονταν οδηγίες προς τους επιβάτες να παραμείνουν στις θέσεις τους, μέχρι νεωτέρας αναγγελίας. Πολλοί από τους γονείς πιστεύουν πως αυτές οι οδηγίες απετέλεσαν και το μοιραίο λάθος που κόστισε τη ζωή σε εκατοντάδες παιδιά.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ