Να περιοριστούν οι καταλήψεις κτιρίων στην Ουκρανία ζητά η υπουργός Εξωτερικών της ΕΕ

«Είναι απολύτως ζωτικής σημασίας, όπως είπα σε όλους, να δούμε να λειτουργεί η Ράντα, το κοινοβούλιο, ως ο χώρος στον οποίο όλοι αυτοί που εκπροσωπούν την Ουκρανία μπορούν να συνεργαστούν», τόνισε η Κάθριν Άστον

Την ανάγκη να σταματήσει η βία στην Ουκρανία και να περιοριστεί η κατάληψη κτιρίων, επεσήμανε η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Κάθριν Άστον από το Βερολίνο.

«Είναι απολύτως ζωτικής σημασίας να μην δούμε την συνέχιση της βίας, είναι απολύτως ζωτικής σημασίας να δούμε τις καταλήψεις κτιρίων να περιορίζονται», σημείωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

«Είναι απολύτως ζωτικής σημασίας, όπως είπα σε όλους, να δούμε να λειτουργεί η Ράντα, το κοινοβούλιο, ως ο χώρος στον οποίο όλοι αυτοί που εκπροσωπούν την Ουκρανία μπορούν να συνεργαστούν» συμπλήρωσε.

Ο Σταϊνμάγερ ζήτησε την άμεση εφαρμογή της συμφωνίας που επετεύχθη στην Γενεύη τον περασμένο μήνα ανάμεσα στην Ουκρανία, την Ρωσία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ