Νέος πρόεδρος στη ΝΕΡΙΤ ο καθηγητής Αντώνης Μακρυδημήτρης

Μετά την αποπομπή του Γιώργου Προκοπάκη

Την τοποθέτηση του καθηγητή Διοικητικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αντώνη Μακρυδημήτρη στη θέση του προέδρου της ΝΕΡΙΤ αποφάσισε το εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας.

«Πρόκειται για εξαιρετικό γνώστη της Δημόσιας Διοίκησης», σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου, Θ. Φορτσάκη, που επκακαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μια ημέρα νωρίτερα το ίδιο όργανο είχε αποφασίσει ομόφωνα την αποπομπή του επί επτάμηνο προέδρου Γιώργου Προκοπάκη.

Σύμφωνα με μέλη του Συμβουλίου, πάντως, ο κύριος λόγος της απομάκρυνσης του κ. Προκοπάκη ήταν «σειρά λειτουργιών εκτός προβλεπόμενων μηχανισμών» και ταυτόχρονα «υπήρχε έλλειψη συνεργασίας μεταξύ Διοικητικού Συμβουλίου και Εποπτικού Συμβουλίου».

«Πρόκειται για απόλυτο παραλογισμό» υποστηρίζει από την πλευρά του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Προκοπάκης, αφήνοντας αιχμές για εξυπηρέτηση συμφερόντων. «Ζήτησα από το Εποπτικό Συμβούλιο να μου πουν κάτι συγκεκριμένο και δεν μου είπαν. Δεν μου είπαν ούτε λέξη για τη λειτουργία, αλλά ζητήθηκε η παραίτησή μου για δυσλειτουργία του διοικητικού συμβουλίου» είπε, κάνοντας λόγο και για «δυνάμεις που δεν θέλουν το κανάλι».

Ανέφερε ακόμη πως δεν υπήρχε κανένα «καπέλωμα» στο Διοικητικό Συμβούλιο και πρόσθεσε πως οι τεταμένες σχέσεις με την κυρία Ευαγγελάκου οφείλονταν σε συγκεκριμένα ζητήματα, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι «κρατά έναν μήνα τις συμβάσεις των εκπομπών, με αποτέλεσμα να κάνει πρεμιέρα η ΝΕΡΙΤ με ελληνική ταινία, ενώ (σσ οι συμβάσεις) μόλις χθες υπεγράφησαν».

Επιπλέον, ο κ. Προκοπάκης δήλωσε πως θεωρεί ότι στην απόφαση της απομάκρυνσής του δεν υπήρχε πολιτική παρέμβαση, ενώ υποστήριξε πως κατά την παράδοση των καθηκόντων του, σήμερα το πρωί στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, αντίκρισε υποψήφιο σε διευθυντική θέση, που δεν επελέγη με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ.
To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ