Νιγηρία: Έντεκα τα κορίτσια που απήγαγαν οι ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ

Ο αρχηγός της Μπόκο Χαράμ Αμπουμπάκαρ Σεκάου απείλησε τη Δευτέρα να πουλήσει ως σκλάβους τα κορίτσια αυτά – Τα νιγηριανά μέσα ενημέρωσης είχαν αρχικά ανακοινώσει χθες, Τρίτη, πως οκτώ κορίτσια απήχθησαν από το χωριό Ουαράνμπε στην περιοχή της τοπικής κυβέρνησης των Γκουόζα στην Πολιτεία Μπόρνο

Ο αριθμός των κοριτσιών που απήχθησαν την Κυριακή στη βορειοανατολική Νιγηρία, στην τελευταία απαγωγή που αποδίδεται στους ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ, ανέρχεται σε ένδεκα, σύμφωνα με νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από τοπικό αξιωματούχο.

Μετά την επίθεσή τους, το βράδυ της Κυριακής, σ” ένα χωριό της Πολιτείας Μπόρνο, οι απαγωγείς επιτέθηκαν και σ” ένα δεύτερο γειτονικό χωριό και «απήγαγαν άλλα τρία κορίτσια», δήλωσε ο Χάμπα Τάντα, ένας δημοτικός αξιωματούχος.

Τα νιγηριανά μέσα ενημέρωσης είχαν αρχικά ανακοινώσει χθες, Τρίτη, πως οκτώ κορίτσια απήχθησαν από το χωριό Ουαράνμπε στην περιοχή της τοπικής κυβέρνησης των Γκουόζα στην Πολιτεία Μπόρνο.

Οι απαγωγές πραγματοποιήθηκαν τρεις εβδομάδες αφού η Μπόκο Χαράμ, το όνομα της οποίας σημαίνει «η δυτική εκπαίδευση είναι αμαρτία», απήγαγε περισσότερες από 200 μαθήτριες από ένα οικοτροφείο στο Τσίμποκ, στην Πολιτεία Μπόρνο.


Ο αρχηγός της Μπόκο Χαράμ

Ο αρχηγός της Μπόκο Χαράμ Αμπουμπάκαρ Σεκάου απείλησε τη Δευτέρα να πουλήσει ως σκλάβους τα κορίτσια αυτά. Παραμένει ασαφές πόσα παραμένουν κρατούμενα, αφού μερικά κατάφεραν να δραπετεύσουν μετά την απαγωγή τους.

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν αποδέχθηκε μια πρόσφορά για άμεση βοήθεια από τις ΗΠΑ για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση των τρομοκρατών, δήλωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ο ΟΗΕ προειδοποίησε πως οι ενέργειες της Μπόκο Χαράμ μπορεί να θεωρηθούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ