Νιγηρία: Η Μπόκο Χαράμ απήγαγε πάνω από 200 μαθήτριες

Τη σύλληψη των ακτιβιστριών που διαδήλωναν για την απαγωγή των μαθητριών ζήτησε η πρώτη κυρία της Νιγηρίας αμφισβητώντας κι αυτή την ίδια την απαγωγή – Ωστόσο λίγο αργότερα η Μπόκο Χαράμ αναλάμβανε την ευθύνη για την απαγωγή των κοριτσιών

Η ισλαμιστική οργάνωση  Μπόκο Χαράμ ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή περισσότερων από 200 μαθητριών μέσα από τα σχολεία τους, στη Νιγηρία. Η είδηση προκαλεί μεγάλη ανησυχία κι αυτό διότι η συγκεκριμένη οργάνωση, η οποία έχει στενές διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, θεωρείται μια από τις πλέον αιμοσταγείς ομάδες τρομοκρατών. Αυτό που ψιθυρίζουν μεταξύ τους οι διπλωμάτες δυτικών χωρών στη Νιγηρία -όποτε μαθαίνουν τη δυσάρεστη είδηση μιας απαγωγής από τη Μπόκο Χαράμ- είναι ότι δύσκολα οι απαχθέντες θα ξαναβρεθούν ζωντανοί…

Την ίδια ώρα, προκαλεί αίσθηση η είδηση ότι η σύζυγος του προέδρου της Νιγηρίας διέταξε την σύλληψη της μάνας μιας από τα κορίτσια που έχουν απαχθεί επειδή ένιωσε προσβεβλημένη από συζήτηση που είχε μαζί της.  είχε ολονύχτια συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο στην Αμπούζα, με τις γυναίκες που ζητούν την άμεση απελευθέρωση των κοριτσιών, για το ζήτημα της απαγωγής.

Λεπτομέρειες δεν υπάρχουν για το τι ακριβώς συζητήθηκε και αν ελήφθησαν αποφάσεις που θα μπορούσαν να διευκολύνουν την προσπάθεια για απελευθέρωση των κοριτσιών, ο αριθμός των οποίων έχουν απαχθεί δεν είναι σαφής. Υπάρχουν πληροφορίες ακόμη και για 276 αγνοούμενα κορίτσια, άλλα ξένα δίκτυα αναφέρονται σε 223 κορίτσια, οι περισσότεροι όμως συγκλίνουν ότι έχουν συλληφθεί περισσότερα από 200 παιδιά.

Αυτό που έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή είναι ότι η πρώτη κυρία της Νιγηρίας Πέισιανς Τζόναθαν τα έβαλε με μια μάνα, η οποία μάλιστα είναι εκ των επικεφαλής των διαδηλώσεων με αίτημα την απελευθέρωση των κοριτσιών επειδή… διαφώνησαν. Η κυρία Πέισιανς έφτασε μάλιστα στο σημείο να υποστηριξει ότι οι απαγωγές μπορεί ν έχουν γίνει καν και κατηγόρησε τις γυναίκες ότι αυτές ανήκουν σε ισλαμιστική οργάνωση που έχει ευθύνη για την απαγωγή των μαθητριών!

Οι γυναίκες για τις οποίες η σύζυγος του προέδρου έδωσε εντολή να συλληφθούν οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα μετά από ολονύχτια συνάντηση για το θέμα της απαγωγής των μαθητριών στο προεδρικό μέγαρο.

Σημειώνεται, ότι δημοσιογράφοι που ζήτησαν να μιλήσουν για το περιστατικό με την εκπρόσωπο της αστυνομίας στην Αμπούζα, έλαβαν αρνητική απάντηση, καθώς τους είπαν ότι η αστυνομικός εκείνη την ώρα οδηγούσε και δεν μπορούσε να μιλήσει στο τηλέφωνο ένιωσε προσβεβλημένη από τη συμμετοχή της κυρίας Μιούτα στη συνάντηση.

Περίπου την ίδια ώρα που η πρώτη κυρία της Νιγηρίας αμφισβητούσε τη μαζική απαγωγή των κοριτσιών οι τρομοκράτες της Μπόκο Χαράμ αναλάμβαναν την ευθύνη για την απαγωγή…

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ