Νιγηρία: Ο στρατός απελευθέρωσε τις περισσότερες μαθήτριες που έπεσαν θύματα απαγωγής

Οι μαθήτριες είχαν πέσει θύματα παραπλάνησης από μαχητές της ισλαμικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ – Συνεχίζουν να αγνοούνται οκτώ κορίτσια – Ένας από τους «τρομοκράτες» που εμπλέκονται στην απαγωγή έχει συλληφθεί

Ο στρατός της Νιγηρίας, ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του πέτυχαν την απελευθέρωση των περισσότερων μαθητριών τις οποίες απήγαγαν ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των στρατιωτικών αρχών της χώρας, συνεχίζεται η αναζήτηση για οκτώ μαθήτριες οι οποίες εξακολουθούν να αγνοούνται.

«Ο διευθυντής του σχολείου έχει επιβεβαιώσει ότι μόνο οκτώ από τις μαθήτριες εξακολουθούν να αγνοούνται», ανέφερε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων υποστράτηγος, Κρις Ολουκολάντε μιλώντας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο ίδιος δεν διευκρίνισε πώς διασώθηκαν οι μαθήτριες, αλλά είπε ότι ένας από τους «τρομοκράτες» που εμπλέκονται στην απαγωγή έχει συλληφθεί.

Οι μαθήτριες έπεσαν θύματα απαγωγής όταν ένοπλοι, της ισλαμικής οργάνωσης Μπόκο Χάραμ, έκαναν έφοδο στο σχολείο θηλέων στην πόλη Τσιμπόκ της πολιτείας Μπόρνο. Οι μαθήτριες, ηλικίας 15 ως 18 ετών βρίσκονταν εσωτερικές στο σχολείο για τη διεξαγωγή των ετήσιων εξετάσεων και υπάκουσαν στις εντολές των ενόπλων πιστεύοντας ότι ήταν νιγηριανοί στρατιώτες που βρίσκονταν εκεί για την προστασία τους. 
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ