Νιγηρία: Πάνω από 300 νεκρούς άφησε σε κωμόπολη η Μπόκο Χαράμ

Η επίθεση κράτησε 12 ώρες, λένε οι μάρτυρες και οι αντάρτες δεν άφησαν τίποτα όρθιο πίσω τους

Ενώ η προσοχή όλου του κόσμου στρέφεται πλέον στη Νιγηρία και στο δράμα που ζουν οι περίπου 300 μαθήτριες που έχουν απαχθεί από την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, οι αντάρτες προχώρησαν σε ακόμα μία σοκαριστική σφαγή. 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι νεκροί στην κωμόπολη Γκαμπόρου Νγκάλα είναι πάνω από 300, με το CNN να ανεβάζει τον αριθμό σε 310. Φαίνεται πως στη μικρή κωμόπολη, που βρίσκεται στα σύνορα της χώρας, δηλαδή τις περιοχές που δρα η Μπόκο Χαράμ, έγινε ολική σφαγή, με κάθε οικογένεια να προσπαθεί δυο μέρες μετά να θάψει τους νεκρούς της…

Κάποια από τα θύματα κάηκαν ζωντανά από τους εξτρεμιστές, όπως αναφέρουν σοκαρισμένοι αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι επίσης χαρακτηρίζουν την επίθεση ως «πολύ καλά οργανωμένη». Οι αντάρτες φορούσαν στρατιωτικά ρούχα και ήταν πολύ καλά οπλισμένοι, φώναζαν «ο Θεός είναι μεγάλος» και πέταξαν χειροβομβίδες στην κεντρική αγορά της πόλης, πριν θερίσουν με τα όπλα τους όσους βρίσκονταν εκεί. Η επίθεση κράτησε 12 ώρες, ενώ μεταξύ άλλων κτηρίων, ανατινάχθηκε και το αστυνομικό τμήμα της πόλης.

Ηνωμένες Πολιτείες, Μεγάλη Βρετανία αλλά και η Κίνα ανακοίνωσαν πως θα συνδράμουν είτε με ειδικούς είτε με τεχνολογικό εξοπλισμό τις αρχές της Νιγηρίας, στην προσπάθεια να ελευθερώσουν τα 300 κορίτσια που κρατούνται ακόμα από τους αντάρτες, οι οποίοι σε βίντεό που έδωσαν στο γαλλικό πρακτορείο απείλησαν πως θα τα πουλήσουν σε σκλαβοπάζαρο! Την ίδια ώρα, οι αρχές της χώρας τονίζουν πως θα δώσουν 300.000 δολάρια αμοιβή σε όποιον βοηθήσει με πληροφορίες να ελευθερωθούν τα κορίτσια.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ