Νότια Κορέα: Εκατόμβη νεκρών στο μοιραίο φέρι

Στους 104 οι καταμετρημένοι νεκροί, 198 αγνοούμενοι – Συλλήψεις μελών του πληρώματος – Τον επιβάτη προσπαθούσε να κάνει ο καπετάνιος, σύμφωνα με καταγγελίες

Πάνω από 100 είναι πλέον οι σοροί που έχουν ανασυρθεί από το φέρι που ναυάγησε την περασμένη Τετάρτη στη Νότια Κορέα και στο οποίο επέβαιναν 476 άτομα, στην πλειοψηφία τους μαθητές λυκείου που πήγαιναν σχολική εκδρομή. Τουλάχιστον 198 άτομα αγννούνται ακόμα, όπως αναφέρουν οι αρχές που συνεχίζουν ασταμάτητα την προσπάθεια να ανασύρουν από το βυθισμένο πλοίο όσους περισσότερους μπορούν.

Την ίδια ώρα, έχουν συλληφθεί με την κατηγορία ότι οι ενέργειές τους δεν βοήθησαν στο να σωθούν οι επιβάτες τουλάχιστον πέντε μέλη του πληρώματος και ο καπετάνιος, ο οποίος μάλιστα κατηγορείται ότι εγκατέλειψε από τους πρώτους το πλοίο και ότι δήλωνε απλός επιβάτης, προσπαθώντας να γλιτώσει.

Εν τω μεταξύ, όλο και περισσότερες προσωπικές ιστορίες από το ναυάγιο βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Μπορεί ο καπετάνιος να έφυγε από τους πρώτους, μια νεαρή κοπέλα από το πλήρωμα όμως έμεινε στο πλοίο και μοίραζε σωσίβια, προσπαθώντας να σώσει όσους γινόταν…

Ενώ ήδη οι αρχές της Νότιας Κορέας έχουν προβεί σε συλλήψεις μελών του πληρώματος, θεωρώντας τις ενέργειές τους – ή την έλλειψή τους – καθοριστική για το μοιραίο ναυάγιο, υπήρχε ανάμεσά τους και μια ηρωίδα. 

Η 22χρονη Παρκ Γι Γιανγκ έκανε ό,τι μπορούσε για να σώσει όσους περισσότερους επιβάτες του φέρι γινόταν, μοιράζοντας σωσίβια σε όλους μέχρι τελευταίας στιγμής. Όταν τη ρωτούσαν γιατί εκείνη δεν φορούσε, απαντούσε «εμείς θα βάλουμε τελευταίοι»… 

Ακόμα και όταν τελείωσαν τα σωσίβια που είχε στη διάθεσή της, έτρεξε στον πάνω όροφο να βρει κι άλλα, ενώ στιγμή δεν δείλιασε και δεν προσπάθησε να φύγει. Λίγο μεγαλύτερη από τους μαθητές, που ήταν η πλειοψηφία των επιβατών στο πλοίο, προσπάθησε μέχρι τέλους να βοηθήσει να γλιτώσουν από τον υγρό τάφο όσο το δυνατόν περισσότεροι. 

Η 22χρονη Παρκ έδωσε τελικά τη ζωή της για να σώσει όσους μπορούσε. Το πτώμα της έχει ανασυρθεί και η κηδεία της έχει γίνει. 

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ