Νότια Κορέα: Ερευνούν ακόμα για 42 αγνοούμενους

Στους 260 οι νεκροί που έχουν ανασυρθεί – Η επιχείρηση στο κουφάρι του φέρι συνεχίζεται

Με τη βοήθεια και των καιρικών συνθηκών τις τελευταίες μέρες, οι δύτες στη Νότια Κορέα κατόρθωσαν να ανασύρουν δώδεκα ακόμα πτώματα από το βυθισμένο φέρι. Έτσι ο συνολικός αριθμός των νεκρών του τραγικού ναυαγίου είναι σήμερα 260, με 42 από τους επιβάτες του μοιραίου ταξιδιού της 17ης Απριλίου να αγνοούνται.

Παράλληλα, οι ερευνητές του δυστυχήματος προχώρησαν στη σύλληση τριών ατόμων που εργάζονταν στην πλοιοκτήτρια εταιρία, χωρίς να ήταν μέλη του πληρώματος. Πρόκειται για τους υπευθύνους για τη φόρτωση του φέρι, το οποίο όπως αποδεικνύεται από την έρευνα ήταν και υπερβολικά φορτωμένο αλλά και με λάθος τρόπο. 

Την Κυριακή στη Νότια Κορέα τιμήθηκε η μνήμη των νεκρών του ναυαγαίου, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν μαθητές λυκείου που πήγαιναν εκδρομή. 

Τρεις αίθουσες του πλοίου μένουν ακόμα να ερευνηθούν από τους δύτες, με τους ειδικούς πάντως να μην τρέφουν ελπίδες πως θα βρεθούν εκεί οι σοροί των ανθρώπων που εξακολουθούν να αγνοούνται, καθώς στην πλειοψηφία τους είναι παιδιά, ενώ οι χώροι αυτοί δεν είχαν δοθεί στους μαθητές. 

Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης σκοπεύουν να ξεκινήσουν επαναληπτικές έρευνες σε χώρους που ήδη έχουν επιχειρήσει, καθώς λόγω του σκοταδιού που επικρατεί και των δυνατών ρευμάτων είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμα χώροι όπου να έχουν εγκλωβιστεί άτομα.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ