Νότια Κορέα: Προσπάθησα να ρίξω τις λέμβους αλλά δεν μπόρεσα λόγω της κλίσης

Αυτό υποστήριξε ο ένας από τους τέσσερις συλληφθέντες που κατηγορούνται για εγκληματική αμέλεια για το πολύνεκρο ναυάγιο με θύματα παιδιά

Να δικαιολογηθεί για τις πράξεις ή τις παραλείψεις του που οδηγήσε στον θάνατο τουλάχιστον 104 ατόμων, όσων δηλαδή σορών έχουν ανασυρθεί από τη θάλασσα, επιχείρησε την Τρίτη ένας από τους τέσσερις συλληφθέντες που κατηγορούνται για εγκληματική αμέλεια.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης πρόκειται για αξιωματικό του πλοίου, ο οποίος μετά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα μίλησε σε δημοσιογράφους κρατώντας σκυμμένο το κεφάλι του.

Όπως είπε, προσπάθησε να ρίξει τις σωσίβιες λέμβους στη θάλασσα προκειμένου να σωθούν οι επιβάτες του πλοίου αλλά δεν μπόρεσε να τις πλησιάσει επειδή το σκάφος είχε πάρει ήδη μεγάλη κλίση.

Το πλοίο Sewol βυθίστηκε την περασμένη Τετάρτη κατά τη διάρκεια του δρομολογίου που εκτελούσε από το λιμάνι Ίντσεον στο τροπικό νησί Τζέζου.

Από τους 476 επιβάτες και πλήρωμα, οι 339 ήταν έφηβοι και εκπαιδευτικοί που πήγαιναν σχολική εκδρομή. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 174 άτομα, ενώ οι υπόλοιποι θεωρούνται νεκροί.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ