Νότια Κορέα: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους 281 αγνοούμενους του ναυαγίου

Οι διασώστες επιχειρούσαν όλη τη νύχτα με το φως των ισχυρών προβολείς , αλλά τα ρεύματα και η μειωμένη υποβρύχια ορατότητα εμπόδισαν τους δύτες να μπουν στο εσωτερικό του βυθισμένου πλοίο και να ελέγξουν τις δεκάδες καμπίνες

Η ακτοφυλακή της Νότιας Κορέας, με τη βοήθεια δυτών, συνεχίζει για δεύτερη μέρα την έρευνα για την ανεύρεση των 281 αγνοούμενων, του τραγικού ναυαγίου στη νότια ακτή της Νοτίου Κορέας του κρουαζιερόπλοιου Sewol που μετέφερε 459 επιβάτες και πλήρωμα και 150 οχήματα. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές το έργο των διασωστών είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς τα ρεύματα εμποδίζουν την απρόσκοπτη πρόσβαση των δυτών στο ναυάγιο.

Οι διασώστες επιχειρούσαν όλη τη νύχτα με το φως των ισχυρών προβολείς , αλλά τα ρεύματα και η μειωμένη υποβρύχια ορατότητα εμπόδισαν τους δύτες να μπουν στο εσωτερικό του βυθισμένου πλοίου και να ελέγξουν τις δεκάδες καμπίνες. «Δεν κατάφεραν να εισέλθουν στις καμπίνες» είπε ένας εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.

Οι οικογένειες που έχουν συγκεντρωθεί στην αποβάθρα της παράκτιας πόλης Τζίντο είναι οι τραγικές φιγούρες του ναυαγίου, καθώς οι ελπίδες τους εξανεμίζονται όσο περνά ο χρόνος. Μέχρι στιγμής, 179 άτομα έχουν διασωθεί, ενώ στους έξι ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι.

Αρκετοί, πάντως, είναι οι γονείς που κατηγορούν την κυβέρνηση της χώρας για ελλειπή προσπάθεια στην επιχείρηση διάσωσης, καθώς και για απόκρυψη πληροφοριών. «Δεδομένου ότι η κυβέρνηση αρνήθηκε να μας μεταφέρει στο τόπο του ναυαγίου, έντεκα γονείς δώσαμε 61.000 γουάν (περί τα 58,79 δολάρια) ο καθένας για να νοικιάσουμε μια βάρκα και να μεταβούμε στο ναυάγιο, ενώ πήραμε μαζί μας και έναν δημοσιογράφο, καθώς και έναν δύτη. Αλλά δεν υπήρχε εξέλιξη στην επιχείρηση διάσωσης», είπε ένας πατέρας ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Είμαι πολύ θυμωμένος. Τα μέσα ενημέρωσης διαδίδουν πως η διάσωση βρίσκεται σε εξέλιξη, όμως είναι όλα ένα ψέμα», πρόσθεσε.

Πάντως, σχετικά με την αλλαγή πορείας που αναφέρθηκε πως πραγματοποίησε ο πλοίαρχος, όπως έδειξαν οι συντεταγμένες του πλοίου, δεν ήταν μακριά από εκείνες που έπρεπε κανονικά να εκτελέσει. Ακόμη, σύμφωνα με αξιωματικό της ακτοφυλακής, το πλοίο πήρε γρήγορα κλίση εξαιτίας των ισχυρών παλιρροιών που λαμβάνουν χώρα στα ανοιχτά των ακτών της Νότιας Κορέας.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ