-

Νότια Κορέα: «Το πλήρωμα είχε εντολή να εγκαταλείψει το πλοίο»

Την ώρα που στους επιβάτες είπαν να παραμείνουν στις θέσεις τους, μια γυναίκα μέλος του πληρώματος αποκαλύπτει πως αυτοί είχαν διαφορετικές εντολές

Την ώρα που οι εντολές από τα μεγάφωνα του πλοίου προς τους επιβάτες ήταν να παραμείνουν στις θέσεις τους, και σύμφωνα με όλους τους ειδικούς ήταν και η αιτία που σήμερα η Νότια Κορέα θρηνεί τόσα θύματα, φαίνεται πως το πλήρωμα είχε διαφορετικές οδηγίες.

Μια γυναίκα μέλος του πληρώματος του νοτιοκορεατικού πλοίου που βυθίστηκε την περασμένη εβδομάδα δήλωσε σήμερα ότι η ίδια και οι συνάδελφοί της είχαν «λάβει εντολή» να εγκαταλείψουν το πλοίο που βυθιζόταν. 

Το πλοίο Sewol, βάρους περίπου 7.000 τόνων, βυθίστηκε στη διάρκεια ενός ταξιδιού ρουτίνας που πραγματοποιούσε, αναχωρώντας από το λιμάνι του Ιντσεόν, κοντά στη Σεούλ, με προορισμό το νησί Ζεζού, στο νότο. Οι έρευνες επικεντρώνονται στο ανθρώπινο λάθος και τη μηχανική βλάβη.

Το μέλος του πληρώματος που δεν κατονομάζεται μίλησε για λίγο στους δημοσιογράφους την ώρα που είχε εξέλθει από το δικαστήριο και επέστρεφε στο σημείο όπου τελεί υπό κράτηση, φορώντας χειρουργική μάσκα, καπέλο του μπέιζμπολ και σακάκι με κουκούλα.

Εν τω μεταξύ, από τις πρώτες ώρες του τραγικού ναυαγίου είχε αποκαλυφθεί πως από τους πρώτους που το εγκατέλειψαν ενώ βυθιζόταν, ήταν ο ίδιος ο καπετάνιος!
 
Τουλάχιστον 300 άνθρωποι, οι περισσότεροι μαθητές και καθηγητές από το ίδιο σχολείο, είναι νεκροί ή φέρονται ως αγνοούμενοι μετά το ναυάγιο στις 16 Απριλίου το πλοίου με το οποίο ταξίδευαν. Όταν το πλοίο άρχισε να βυθίζεται, το πλήρωμα είπε στα παιδιά να παραμείνουν στις καμπίνες τους.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ