Νότιος Κορέα: Μας έλεγαν να μείνουμε στις θέσεις μας, λένε οι επιβάτες

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επιζώντων που κάνουν λόγο για ανθρώπους που γλιστρούσαν ο ένας πάνω στον άλλον, ενώ άλλοι δεν μπορούσαν να ανοίξουν τις καμπίνες λόγω του νερού

Το πλοίο έπαιρνε κλήση και πέφταμε ο ένας πάνω στον άλλο, αλλά μας έλεγαν να παραμείνουμε στις θέσεις μας, λένε σοκαρισμένοι οι επιβάτες του τραγικού ναυαγίου στη Νότιο Κορέα. 

Αμέσως αφότου άκουσαν έναν ισχυρό θόρυβο σαν βόμβα, το πλοίο άρχισε να γέρνει, δηλώνουν οι επιζώντες, αλλά η ανακοίνωση που ακούστηκε από τα μεγάφωνα του πλοίου έλεγε πως έπρεπε να μείνουν ακίνητοι στις θέσεις τους. Και οι πειθαρχημένοι Νοτιοκορεάτες έκαναν αυτό ακριβώς, κάτι που όπως δείχνουν οι εξελίξεις απέβη μοιραίο για την τύχη σχεδόν 300 από αυτούς που αγνοούνται ακόμα. 

Τι πληροφορίες αυτές μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στην Κορέα, που μεταφέρουν τις μαρτυρίες των ανθρώπων που κατάφεραν να σωθούν από το πλοίο που βυθίστηκε μέσα σε λίγη ώρα. 

«Το πλοίο άρχισε να γέρνει ξαφνικά και σε λίγο άνθρωποι άρχισαν να γλιστρούν ο ένας πάνω στον άλλο», δηλώνει σοκαρισμένη μια μαθήτρια και συνεχίζει, περιγράφοντας τις δραματικές ώρες «βρήκα μπροστά μου μια ράγα και κρατήθηκα από αυτή, αλλά λίγο αργότερα ένας άνθρωπος που έπεσε από πάνω με χτύπησε και άρχισα να γλιστράω κι εγώ προς τα κάτω». 

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ