Ο Ερντογάν μηνύει την ίδια την Τουρκία!

Για πρώτη φορά τούρκος πρωθυπουργός ζητά αποζημίωση από το κράτος – Αιτία η μη εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων για την απομάκρυνηση περιεχομένου από το Twitter που παραβίαζε τα δικαιώματά του

Άλλη μια ιστορική πρωτιά κατακτά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγες εβδομάδες μετά την απόφασή του να κλείσει Twitter και Youtube στην Τουρκία.

Ο πρόεδρος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης έγινε ο πρώτος Τούρκος πρωθυπουργός που μηνύει το τουρκικό κράτος και ζητά αποζημίωση.

Συγκεκριμένα με αίτησή του προς το Συνταγματικό Δικαστήριο ζητά 50.000 λίρες επειδή, όπως υποστηρίζει, δεν εφαρμόστηκαν οι δικαστικές αποφάσεις που προέβλεπαν την απομάκρυνση περιεχομένου από λογαριασμούς στο Twitter και οι οποίοι παραβίαζαν τα δικαιώματά του.

«Δεν υπάρχει προηγούμενο για πρωθυπουργό της Τουρκικής Δημοκρατίας να μηνύει την Τουρκική Δημοκρατία και να ζητά αποζημίωση. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά» δήλωσε ο πρόεδρος των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, Μετίν Φεϊζίογλου.

Κάτα τον Φεϊζίογλου η κίνηση Ερντογάν είναι «παράνομη» καθώς υπάρχουν άλλα ένδικα μέσα που θα μπορούσε να ασκήσει πριν την κίνηση αυτή.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ