Οικογένεια Στεργίου: Από προμηθευτής του Στρατού σε ισχυρότατη παρουσία στην αγορά

Οικογένεια Στεργίου: Από προμηθευτής του Στρατού σε ισχυρότατη παρουσία στην αγορά

Το όνομα της έχει συνδεθεί με τα σάντουιτς, τα ντόνατς αλλά και το στρατό, αφού εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί τον βασικό προμηθευτή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οικογένεια Στεργίου: Από προμηθευτής του Στρατού σε ισχυρότατη παρουσία στην αγορά

Πλέον, έχει ξεπεράσει τα στενά όρια των στρατοπέδων και έχει προαχθεί σε βασικό προμηθευτή μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Οικογένεια Στεργίου: Από προμηθευτής του Στρατού σε ισχυρότατη παρουσία στην αγορά - Εικόνα 1

Ο λόγος για την «οικογένεια Στεργίου» ένα από πιο επιτυχημένα επιχειρηματικά success story της χώρας, αφού έχει καταφέρει να κάνει δυναμικό μπάσιμο τόσο στις αλυσίδες οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων, καταφέρνοντας να κατέχει ηγετική θέση στην αγορά συσκευασμένων προϊόντων αρτοποιϊας, ζαχαροπλαστικής και σάντουιτς, ενώ καθημερινά εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο των συνεργασιών της με νέες εμπορικές συμφωνίες με γνωστές αλυσίδες της μαζικής εστίασης, του καφέ αλλά και του λιανεμπορίου.

Οικογένεια Στεργίου: Από προμηθευτής του Στρατού σε ισχυρότατη παρουσία στην αγορά - Εικόνα 2

stergiou

Σήμερα η εταιρεία Οικογένεια Στεργίου, εφοδιάζει περισσότερα από 2.500 κυλικεία στα μεγαλύτερα νοσοκομεία, σχολεία, εκθεσιακά κέντρα και γενικότερα σε χώρους μαζικής εστίασης.

 

«Παρούσα» είναι η εταιρεία και στις Ένοπλες Δυνάμεις όπου εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί τον βασικό προμηθευτή του στρατού ενώ η παρουσία του έχει γίνει πιο έντονη από το 2104 και μετά, λόγω της ιδιωτικοποίησης των ΚΨΜ.

Οικογένεια Στεργίου: Από προμηθευτής του Στρατού σε ισχυρότατη παρουσία στην αγορά - Εικόνα 3

Ετσι, σήμερα στο πελατολόγιο της φιγουράρουν το υπουργείο Eθνικής Άμυνας, τα ΓEΣ, ΓEA και ΓEN, με στρατιωτικές μονάδες, αεροδρόμια και πολεμικά πλοία, οι Σχολές Eυελπίδων, Nαυτικών Δοκίμων και Iκάρων κ.α.Οικογένεια Στεργίου: Από προμηθευτής του Στρατού σε ισχυρότατη παρουσία στην αγορά - Εικόνα 4

Η σχεδόν «μονοπωλιακή» θέση της εταιρείας στην αγορά έχει εκτινάξει τις πωλήσεις αλλά και τα κέρδη της, τα τελευταία χρόνια.  Είναι ενδεικτικό ότι ο τζίρος της από τα 7,8 εκατ ευρώ το 2012 εκτοξεύθηκαν στα 21,6 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ τα καθαρά κέρδη από 500 χιλ. ευρώ έφτασαν τα 3 εκατ. ευρώ το 2015.

Οικογένεια Στεργίου: Από προμηθευτής του Στρατού σε ισχυρότατη παρουσία στην αγορά - Εικόνα 5

Η επιχείρηση εδρεύει στις Αχαρνές Αττικής, ενώ παράγει και διαθέτει νωπά γλυκίσματα, είδη αρτοποιίας και σάντουιτς, καθώς και προϊόντα σφολιάτας και επιδόρπια. Οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της βρίσκονται στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ διαθέτει ιδιόκτητα καταστήματα λιανικής διάθεσης προϊόντων της στις περιοχές Μεταμόρφωση, Κηφισιά και Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής.

Τα προϊόντα της παράγονται στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της εταιρείας οι οποίες καλύπτουν συνολικά περί τα 26.000 τ.μ., εκ των οποίων τα 14.000 τ.μ. αφορούν παραγωγικές δραστηριότητες.

Οικογένεια Στεργίου: Από προμηθευτής του Στρατού σε ισχυρότατη παρουσία στην αγορά - Εικόνα 6

Η ιστορία της εταιρείας ξεκινά το 1965 από ένα μικρό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στη Νέα Φιλαδέλφεια και έκτοτε η ανάπτυξη ήταν ραγδαία.

Τα μέλη της οικογένειας Στεργίου εκμεταλλεύτηκαν το κενό που υπήρχε στην αγορά και σύντομα κατάφεραν να κάνουν την παρουσία τους στην ελληνική αγορά αλλά και ολοένα και περισσότερους καταναλωτές να θεωρούν τα προϊόντα της εταιρείας συνώνυμο της ποιότητας.

Το 1985 δημιούργησαν την πρώτη παραγωγική μονάδα στη Μεταμόρφωση ξεκινώντας έτσι την μαζική παραγωγή προϊόντων, τα οποία υπάρχουν σχεδόν σε κάθε ράφι, όχι μόνο της Αττικής αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Οικογένεια Στεργίου: Από προμηθευτής του Στρατού σε ισχυρότατη παρουσία στην αγορά - Εικόνα 7

Σήμερα η εταιρία (με θυγατρική και την «Διανομές Στεργίου A.E.») ελέγχεται από την Eυγενία Στεργίου που έχει ποσοστό 33,33%, τους Eλένη και Δημήτρη Στεργίου (από 25%) και τους Παναγιώτη και Δ.Γ. Στεργίου (από 8,33%). Πέρα από τα συσκευασμένα τρόφιμα και γλυκά, η οικογένεια έχει ισχυρή παρουσία και στα ζαχαροπλαστεία, με τρία καταστήματα «Yπογραφή Στεργίου», όπου εδρεύει και η δεύτερη παραγωγική βάση της επιχείρησης.

info: [stergiou] [insider]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ