Ομπάμα: Υπάρχουν «ουσιαστικά ερωτήματα όσον αφορά τον τρόπο» εκτέλεσης της θανατικής ποινής

Πολύ ανησυχητικό χαρακτήρισε ο αμερικανός πρόεδρος ό,τι συνέβη στην Οκλαχόμα – Θα ζητήσει από τον υπουργό Δικαιοσύνης να εξετάσει το θέμα

«Βαθιά λυπηρή» χαρακτήριασε την εκτέλεση του Κλέιτον Λόκετ στην Οκλαχόμα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μετά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί από τον μαρτυρικό τρόπο με τον οποίο εκτελέστηκε ο 38χρονος κατάδικος.

«Αυτό που συνέβη στην Οκλαχόμα είναι πολύ ανησυχητικό», είπε ο Ομπάμα, σημειώνοντας ότι θα ζητήσει από τον υπουργό Δικαιοσύνης να εξετάσει το θέμα.

Ορισμένα εγκλήματα είναι τόσο ακραία που δικαιολογούν την επιβολή της θανατικής ποινής, υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος, επισημαίνοντας όμως ότι η περίπτωση του Λόκετ εγείρει «ουσιαστικά ερωτήματα όσον αφορά τον τρόπο» με τον οποίο γίνονται οι εκτελέσεις, συνέχισε.

«Όπως έχω πει και στο παρελθόν υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου το έγκλημα είναι τόσο φρικιαστικό που δικαιολογείται η εφαρμογή της θανατικής ποινής, όπως είναι οι ομαδικές δολοφονίες και οι φόνοι παιδιών», είπε ο Ομπάμα, σημειώνοντας όμως ότι έχουν παρατηρηθεί διακρίσεις στην επιβολή της θανατικής ποινής, αλλά και περιπτώσεις στις οποίες «οι κρατούμενοι θανατοποινίτες πήραν χάρη» αφού παρουσιάστηκαν αποδείξεις για την αθωότητά τους.

«Θα συζητήσω (το θέμα) με τον υπουργό Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ και με άλλους και θα ζητήσω να μου αναλύσουν τι ενέργειες έχουν γίνει, όχι μόνο για το συγκεκριμένο περιστατικό αλλά ευρύτερα, στον τομέα αυτό», συνέχισε.

«Νομίζω ότι πρέπει, ως κοινωνία, να θέσουμε στους εαυτούς μας ορισμένα δύσκολα ερωτήματα για αυτά τα ζητήματα», κατέληξε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ