Ουκρανία: Αίτημα ενσωμάτωσης στη Ρωσία υπέβαλε το Ντονέτσκ

Αυτοανακηρύχθηκε κυρίαρχο κράτος – Το 89,07% ψήφισε «ναι» στην ανεξαρτητοποίηση

Κυρίαρχο κράτος αυτοανακηρύχθηκε το Ντονέτσκ, με το όνομα «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ». Παράλληλα, η πλειοψηφία των κατοίκων που ψήφισε στο δημοψήφισμα υπέρ της ανεξαρτησίας της περιοχής, υπέβαλε αίτημα ενσωμάτωσης στη Ρωσική Ομοσπονδία, κατά τα πρότυπα της Κριμαίας, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Russia Today. 

«Εμείς, οι άνθρωποι του Ντόνετσκ, με βάση τα αποτελέσματα της 11ης Μαΐου στο δημοψήφισμα και τη δήλωση της κυριαρχίας της Λαϊκής Δημοκρατίας Ντονέτσκ, δηλώνουμε ότι από τώρα και στο εξής είμαστε κυρίαρχο κράτος», δήλωσε ο εκπρόσωπός τους. 

Σχεδόν το 90% των ψηφοφόρων στο Ντονέτσκ έχουν υιοθετήσει την πολιτική ανεξαρτησία από το Κίεβο, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Roman Lyagin. 

Σύμφωνα με τα τελικά επίσημα αποτελέσματα, το 89,07% ψήφισε «ναι», το 10,19% ψήφισε «κατά» και 0,74% των ψήφων ήταν «άκυρο».

Στο Λουγκάνσκ, το 96,2% υποστήριξε την ανεξαρτησία της περιοχής, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που ανακοίνωσε η τοπική εκλογική επιτροπή.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ