Ουκρανία: Δολοφόνησαν απαχθέντα πολιτικό κοντά στο Σλαβιάνσκ

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ουκρανία έπειτα από τη δολοφονία πολιτικού στα ανατολικά της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της χώρας, Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, πρόκειται για το μέλος του κόμματός του, Μπατκίβτσινα, Βολόντιμιρ Ρίμπακ, ο οποίος είχε πρόσφατα απαχθεί από «τρομοκράτες».

Η σορός του Ρίμπακ βρέθηκε μαζί με άλλη μία κοντά στην πόλη Σλαβιάνσκ, η οποία βρίσκεται στα χέρια των φιλορώσων μαχητών και σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, φαίνεται να έχει υποβληθεί σε «βάναυσα βασανιστήρια».

Σύμφωνα με τον Τουρτσίνοφ, «τα εγκλήματα αυτά γίνονται με την πλήρη υποστήριξη και την συγκατάβαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Το γεγονός αυτό οδήγησε τον Τουρτσίνοφ στο να ανακοινώσει την επανέναρξη της «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης στην ανατολική Ουκρανία, η οποία είχε ανασταλεί πριν από το Πάσχα.

«Αξιώνω από τις υπηρεσίες ασφαλείας να εξαπολύσουν εκ νέου και να φέρουν εις πέρας με αποτελεσματικό τρόπο τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις που έχουν στόχο την προστασία από τους τρομοκράτες των Ουκρανών πολιτών που ζουν στην ανατολική Ουκρανία», είπε χαρακτηριστικά.

Οι ανακοινώσεις Τουρτσίνοφ έρχονται λίγες ώρες έπειτα από την επίθεση κατά ουκρανικού στρατιωτικού αεροσκάφους πάνω από την πόλη Σλαβιάνσκ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, το αεροσκάφος πραγματοποιούσε αναγνωριστική πτήση πάνω από την πόλη η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο ρωσόφιλων αυτονομιστών.

Τελικά το μαχητικό προσγειώθηκε στο Κίεβο με ασφάλεια.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ