-

Ουκρανία: Η Ρωσία επιδιώκει έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός κατηγορεί τη Μόσχα ότι θέλει να δημιουργήσει μια σύγκρουση η οποία θα εξαπλωθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη

Επίθεση στη Ρωσία εξαπέλυσε εκ νέου σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσενιούκ, κατηγορώντας την ότι θέλει να αρχίσει «έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο» καταλαμβάνοντας «στρατιωτικά και πολιτικά» τη χώρα του.

Σύμφωνα με τον Γιατσενιούκ, η Μόσχα θέλει να δημιουργήσει μια σύγκρουση η οποία θα εξαπλωθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη. Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας Μιχαΐλο Κοβάλ δήλωσε πως τα ρωσικά στρατεύματα στη διάρκεια των ασκήσεών τους αυτή την εβδομάδα πλησίασαν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα ουκρανικά σύνορα, αλλά δεν τα διέσχισαν.

«Προσπάθειες για στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία θα οδηγήσουν σε μια στρατιωτική σύγκρουση στην Ευρώπη», τόνισε ο πρωθυπουργός Γιατσενιούκ σε δηλώσεις του προς το προσωρινό υπουργικό συμβούλιο, οι οποίες μεταδόθηκαν απευθείας από την τηλεόραση.

«Ο κόσμος δεν έχει ακόμη ξεχάσει τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά η Ρωσία θέλει ήδη να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», δήλωσε ακόμη προσθέτοτας πως «η υποστήριξη της Ρωσίας προς τους τρομοκράτες στην Ουκρανία αποτελεί ένα διεθνές έγκλημα» και καλώντας «τη διεθνή κοινότητα να ενωθεί εναντίον της ρωσικής επίθεσης».

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας δήλωσε από την πλευρά του ότι μια μονάδα των ρωσικών δυνάμεων πλησίασε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα σύνορα ενώ αεροσκάφη μετείχαν στα ρωσικά στρατιωτικά γυμνάσια.«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας είναι έτοιμες να αποκρούσουν οποιαδήποτε επίθεση», πρόσθεσε ο Κοβάλ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax-Ουκρανία.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ