Ουκρανία: Συνελήφθησαν μέλη του Ερυθρού Σταυρού για κατασκοπία

Τρεις εθελοντές της οργάνωσης που είχαν φτάσει στην περιοχή από το Κίεβο, ένας Γάλλος και τρεις κάτοικοι της πόλης – Μεταφέρθηκαν και κρατούνται στην έδρα της περιφερειακής διοίκησης την οποία έχουν καταλάβει οι φιλορώσοι

Εκπρόσωπος των φιλορώσων αυτονομιστών του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ότι επτά μέλη του Ερυθρού Σταυρού συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής με την κατηγορία της κατασκοπείας.

«Συνελήφθησαν χθες. Υπάρχουν υποψίες ότι διενεργούσαν κατασκοπεία και επί του παρόντος επαληθεύουμε αυτές τις κατηγορίες», είπε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της αυτοανακηρυχθείσας «Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», Κίριλ Ρουντένκο.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος είχε δηλώσει ότι κατασχέθηκε ένα ασθενοφόρο της διεθνούς οργάνωσης. «Το είδα κοντά στην έδρα της περιφερειακής διοίκησης. Όμως δεν έχω πληροφορίες για την τύχη αυτών των προσώπων και δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τίποτα», τόνισε.

Σύμφωνα με ένα τοπικό μέσο ενημέρωσης, τον ιστότοπο Novosti Donbassa, η έδρα του Ερυθρού Σταυρού, στο κέντρο του Ντονέτσκ, δέχτηκε επίθεση από αγνώστους το βράδυ της Παρασκευής. Συνελήφθησαν επτά άνθρωποι, τρεις εθελοντές της οργάνωσης που είχαν φτάσει στην περιοχή από το Κίεβο, ένας Γάλλος και τρεις κάτοικοι της πόλης. Όλοι τους μεταφέρθηκαν και κρατούνται στην έδρα της περιφερειακής διοίκησης την οποία έχουν καταλάβει οι φιλορώσοι.

Ο Ρουντένκο δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει εάν μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας Γάλλος πολίτης.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ