Παιδιά έγιναν κατά λάθος… αρχαιοκάπηλοι!

Αν ακόμη και μικρά παιδιά μπορεί να γίνουν… αρχαιοκάπηλοι, έστω και κατά λάθος, εύκολα φαντάζεται κάποιος πόσο έκθετοι στις ορέξεις των «επαγγελματιών» του είδους είναι οι αρχαιολογικοί θησαυροί της χώρας! Το ασυνήθιστο περιστατικό που συνέβη στο Ηράκλειο, είναι ενδεικτικό…

Οι αρχαιολόγοι σήμαναν συναγερμό όταν διαπίστωσαν ότι από τον αρχαιολογικό χώρο της Αγίας Πελαγίας, όπου εκτελούνται ανασκαφές, είχαν κάνει «φτερά» ένα θρυμματισμένο τμήμα αγγείου, ένα αρωματοδοχείο και μια οινοχόη της Ελληνιστικής περιόδου και συγκεκριμένα του 3ου π. Χ. αιώνα. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Περιφέρειας Ηρακλείου που ξεκίνησαν έρευνες.

Ο θόρυβος που ξέσπασε έφτασε ως την παρέα των μικρών παιδιών που έπαιζαν νωρίτερα στον αρχαιολογικό χώρο και είχαν βρει τα τμήματα αγγείων, τα οποία πήραν χωρίς να γνωρίζουν τη μεγάλη τους αξία! Μόλις κατάλαβαν τις διαστάσεις που είχε πάρει το παιχνίδι τους, επέστρεψαν τα αντικείμενα ζητώντας συγνώμη! Το περιστατικό έληξε χωρίς παρατράγουδα, αλλά κατόπιν εορτής ο δήμος Μαλεβιζίου τοποθέτησε φύλακα στο χώρο.
To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ