Τα πιο παλαβά πράγματα που ξέβρασε ποτέ η θάλασσα

Απίστευτα

Όσοι αγαπούν τη θάλασσα βρίσκουν σε αυτή ένα καταφύγιο. Ένα μέρος που παίρνει μακριά άγχος και αρνητικές σκέψεις και φέρνει γαλήνη και ηρεμία με την απεραντοσύνη του. Συνήθως το καλοκαίρι η παραλία γίνεται και τόπος για εξερευνήσεις, για συλλογή «θησαυρών» όπως τα κοχύλια ή για καταδύσεις στο ποικιλόμορφο περιεχόμενο του βυθού.

Τι γίνεται όμως όταν στην ακτή καταλήγουν τρομακτικά πλάσματα ή αντικείμενα; Πώς θα νιώθατε αν στην βόλτα σας πέφτατε πάνω σε αποκρουστικά κουφάρια ζώων ή βολβούς ματιών;

Για μερικά από αυτά τα παλαβά πράγματα που ξέβρασε η θάλασσα παρακάτω σίγουρα θα μακαρίζατε την τύχη σας που δεν έπεσαν στο δρόμο σας!

Το τέρας του Montauk

Τα πιο παλαβά πράγματα που ξέβρασε ποτέ η θάλασσα - Εικόνα 1

Αναπάντεχη τροπή είχε η βόλτα που αποφάσισε να κάνει η 26χρονη Jenna Hewitt, πριν από περίπου 8 χρόνια, στην παραλία της περιοχής Montauk στη Νέα Υόρκη. «Ψάχναμε για ένα μέρος να αράξουμε με τους φίλους μου όταν είδαμε πλήθος συγκεντρωμένο σε ένα σημείο. Δεν ξέραμε τι κοίταζαν…» είπε. Αυτό που κείτονταν στην παραλία κανείς δεν μπορούσε να το φανταστεί και παρέμεινε αντικείμενο αμφισβήτησης για αρκετό καιρό.

Το τέρας έμοιαζε με ρακούν και σε αυτό το συμπέρασμα κατέληγαν οι περισσότεροι ζωολόγοι που ασχολήθηκαν με το εύρημα. Ένα νεκρό, πρησμένο και σε αποσύνθεση ρακούν που στη θέα του ανατρίχιαζαν και οι πιο ψύχραιμοι. Πολλοί βέβαια αμφισβήτησαν αυτό το συμπέρασμα υποστηρίζοντας ότι τα πόδια του τέρατος ήταν πολύ μακριά για να είναι πόδια ρακούν.

Κάποιοι υποστήριξαν ότι το κουφάρι το πέταξαν στη θάλασσα ερευνητές, μετά από ένα αποτυχημένο πείραμα που έκαναν σε κέντρο που ασχολιόταν με τις ασθένειες των ζώων, αντί να το κάψουν, με αποτέλεσμα αυτό τελικά να ξεβραστεί. Οι έρευνες στα δόντια του νεκρού σώματος κατέληξαν τελικά στην αρχική υποψία του ρακούν, που εξαιτίας της αποσύνθεσης είχε χάσει το πάνω μέρος του στόματός του.

Χιλιάδες μπανάνες

Τα πιο παλαβά πράγματα που ξέβρασε ποτέ η θάλασσα - Εικόνα 2

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς όταν πάμε στην παραλία να ψάχνουμε για μία ξαπλώστρα που θα μας προσφέρει στιγμές χαλάρωσης, δεν συνέβη όμως το ίδιο και στους κατοίκους δύο ολλανδικών νησιών, που αντί για ξαπλώστες και κοχύλια βρήκαν χιλιάδες μπανάνες! Οι άγουρες μπανάνες είχαν κατακλύσει την ακτή και κανείς δεν πίστεψε τις αρχικές εικασίες ότι κάποιος θεός ευλόγησε τον τόπο με το συγκεκριμένο φρούτο. Οι μπανάνες ήταν το φορτίο ενός πλοίου που έχασε το εμπόρευμά του κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας. Χιλιάδες κόσμου πήγε στην παραλία για να μαζέψει τα φρούτα, ενώ κάποιοι πρότειναν να δώσουν τα φρούτα σε ζωολογικό κήπο της περιοχής.

Τεράστιοι βολβοί ματιών

Τα πιο παλαβά πράγματα που ξέβρασε ποτέ η θάλασσα - Εικόνα 3

Μοιάζει με σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να αιτιολογήσει κάποιος ότι η θάλασσα «ξερνάει» βολβούς ματιών; Αυτό συνέβη το 2012 στην παραλία του Fort Lauderdale στη Φλόριντα όταν ένας λουόμενους κλώτσησε το βολβό -σε μέγεθος μπάλας του τένις- πριν συνειδητοποιήσει τι ήταν αυτό που κλωτσούσε!

Ο φήμες για την ύπαρξη ενός κολοσσιαίου θαλάσσιου ήταν αναρίθμητες. Τελικά οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο βολβός του ματιού ανήκε σε ένα μεγάλο ξιφία και μάλιστα πάνω του διακρίνονταν χαρακιές, πράγμα που σημαίνει ότι κάποιος ψαράς είχε πετσοκόψει το μάτι του ψαριού και το είχε πετάξει στη θάλασσα.

Το τέρας του Τenby

Τα πιο παλαβά πράγματα που ξέβρασε ποτέ η θάλασσα - Εικόνα 4

Μυστήριο καλύπτει το πτώμα ζώου που βρέθηκε στην παραλία του Tenby στις βόρειες ακτές της Ουαλίας το 2013. Το αηδιαστικό κουφάρι φωτογράφησε ο Peter Bailey, ο οποίος το εντόπισε στην άμμο κατά τη διάρκειας της βόλτας με το σκύλο του. Αρχικά το διοικητικό συμβούλιο της πόλης Pembrokeshire έκανε λόγο για ένα σκύλο ράτσας Jack Russell που είχε ξεβραστεί στην ακτή, αν και ο 27χρονος άνδρας έλεγε ότι το ζώο έμοιαζε περισσότερο με ασβό.

«Ο σκύλος μου, η Maisy, άρχισε να κάνει κύκλους γύρω από την ουρά της. Προσπαθούσε να μου τραβήξει την προσοχή στο εύρημά της. Ήταν ένα αηδιαστικό πράγμα. Είχε το πρόσωπο αλόγου, τα νύχια αρκούδας και το σώμα γουρουνιού. Ήταν ξεκάθαρα σε κατάσταση αποσύνθεσης και είχε χάσει το τρίχωμά του. Ήταν πολύ μεγάλο για να είναι Jack Russel» είπε ο 27χρονος.

Το κουφάρι εξετάστηκε από τον Dan Forman, ερευνητή στο Πανεπιστήμιο Φυσικών Επιστημών του Swansea. «Δύσκολο να καταλάβεις τι είναι ακριβώς από τη φωτογραφία. Κρίνοντας από το μέγεθός του και το γεγονός ότι έχει πέντε δάχτυλα θα μπορούσε να είναι ασβός» είχε πει.

Γιγάντιο Lego

Τα πιο παλαβά πράγματα που ξέβρασε ποτέ η θάλασσα - Εικόνα 5

Φαίνεται πως η θάλασσα δεν ξεβράζει μόνο αηδιαστικά κουφάρια ζώων ή βολβούς ματιών, αλλά μπορεί να φέρει στην ακτή και αντικείμενα που φέρνουν χαμόγελα στους λουόμενους, όσο και αν αυτοί δεν μπορούν να καταλάβουν πώς έφτασαν στην ακτή.

Ένα τέτοιο είναι και ο Leonard, ένα τεράστιο Lego ύψους σχεδόν δύο μέτρων που βρέθηκε σε τουλάχιστον τέσσερις παραλίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Το πρώτο βρέθηκε το 2007 στην Ολλανδία, τον επόμενο χρόνο στην Αγγλία, το 2011 στη Φλόριντα και το 2012 στην Καλιφόρνια.  Πάνω του υπήρχε πάντα γραμμένο το μήνυμα «Όχι τόσο αληθινό όσο εσύ». Πολλοί ισχυρίστηκαν ότι αυτό ήταν ένα διαφημιστικό τρικ του δημιουργού του Lego. Κανείς δεν βρήκε ποτέ επίσημη εξήγηση για την ύπαρξη του στην παραλία, αλλά κανείς δεν νοιάστηκε κιόλας καθώς το μόνο  που ενδιέφερε τους λουόμενους ήταν να φωτογραφηθούν μαζί του. Και ποιος τους αδικεί;

Παπούτσια με… πόδια

Τα πιο παλαβά πράγματα που ξέβρασε ποτέ η θάλασσα - Εικόνα 6

 

Κάνεις βόλτα στην παραλία και βλέπεις στην άμμο ένα αθλητικό παπούτσι. Μέχρι εδώ τίποτα παράξενο. Πλησιάζεις και βλέπεις μέσα του ένα πόδι. Τι; Ναι, μπροστά σε αυτό το μακάβριο εύρημα βρέθηκε η Charlotte Stevens και ο σύζυγός της σε παραλία του Βανκούβερ.

Αυτή η ανακάλυψη των Stevens ήταν η 16η μέσα σε εννιά χρόνια καθώς τα κομμένα πόδια μέσα στα αθλητικά παπούτσια ήταν συχνό εύρημα σε παραλίες στη Βρετανία και την Αμερική. Κάποια από αυτά τα πόδια ταυτίστηκαν με άτομα που είχαν χαθεί, είχαν εμπλακεί σε κάποιο ατύχημα ή είχαν αυτοκτονήσει. Για τα υπόλοιπα οι Αρχές δεν έχουν αποφανθεί με ακρίβεια. Πάντως μία θεωρία ανέφερε ότι μπορεί να ανήκουν σε θύματα από το τσουνάμι στην Ασία το 2004.

Το τέρας της νήσου Canvey

Τα πιο παλαβά πράγματα που ξέβρασε ποτέ η θάλασσα - Εικόνα 7

Δύο κουφάρια ζώων ξεβράστηκαν στο νησί Canvey στην Αγγλία, το ένα το Νοέμβριο του 1953 και το δεύτερο, που ήταν πιο ακέραιο, τον Αύγουστο του 1954. Το πρώτο είχε μήκος δύο μέτρων, καστανοκόκκινο χρώμα δέρματος, διογκωμένα μάτια, πόδια που έμοιαζαν με αλόγου και βράγχια. Το δεύτερο έμοιαζε πολύ με το πρώτο αλλά ήταν μεγαλύτερο, είχε μήκος κοντά στα 4 μέτρα και ζύγιζε περίπου11 κιλά. Οι εικασίες ήταν πολλές. Κάποιοι υποστήριξαν ότι τα νεκρά πλάσματα ήταν πεσκανδρίτσες, που τα πτερύγιά τους είχαν από λάθος θεωρεί πόδια, ενώ κάποιοι άλλοι έκαναν λόγο για βατραχόψαρα.

6.000 νεκρά ψάρια

Τα πιο παλαβά πράγματα που ξέβρασε ποτέ η θάλασσα - Εικόνα 8

Το 2011 η παραλία Wasaga στο Οντάριο γέμισε με 6.000 νεκρά ψάρια. Αιτία του θανάτου τους η δηλητηρίασή από αλλαντίαση, η οποία είναι μια σοβαρή παραλυτική νόσος που προκαλείται από μια νευροτοξίνη, που παράγεται από το βακτηρίδιο Clostridium botulinum. Η αλλαντίαση ήταν τότε σε έξαρση, «χτυπούσε» τα ψάρια και μεταφερόταν στα πουλιά όταν γινόντουσαν η λεία τους. Οι επιστήμονες υποστήριξαν ότι οι λόγοι που μολύνονταν οι κάτοικοι του βυθού ήταν η βαθμιαία αύξηση της θερμοκρασίας της θάλασσας και τα υψηλά επίπεδα βακτηρίων.

Δεκάδες χιλιάδες παπάκια από καουτσούκ

Τα πιο παλαβά πράγματα που ξέβρασε ποτέ η θάλασσα - Εικόνα 9

Από όλα τα πράγματα που μπορεί να έχουν πέσει στη θάλασσα από το φορτίου ενός πλοίου αυτό εδώ είναι ίσως το πιο γλυκό. Το κοντέινερ με τα πλαστικά παιχνίδια έπεσε το 1992 από πλοίο που ταξίδευε από την Κίνα στο Σιάτλ κατά τη διάρκεια καταιγίδας. Οι επιστήμονες μετέτρεψαν το ατύχημα σε πείραμα και μελέτησαν για σχεδόν 11 χρόνια την πορεία τους στον Ατλαντικό, τον Αρκτικό και τον Ειρηνικό. Λουόμενοι έχουν βρει τέτοια παπάκια από καουτσούκ στη νότια Αυστραλία, τη Χαβάη, την Αλάσκα, τη Σκωτία, ακόμα και στους πάγους της Αρκτικής.

Άγνωστης ταυτότητας θαλάσσιο αντικείμενο

Τα πιο παλαβά πράγματα που ξέβρασε ποτέ η θάλασσα - Εικόνα 10

Ένα είναι σίγουρο. Ότι ό,τι ξεβράζει η θάλασσα δεν μπορεί πάντα να αναγνωριστεί γιατί συνήθως η μεγάλης διάρκειας παραμονή του στο νερό το έχει διαβρώσει και το έχει μετατρέψει σε άμορφη μάζα. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση που ακολουθεί. Το απομεινάρι βρήκε το 1990 στις Εβρίδες νήσους στην Σκοτία η Louise Whitts και αμέσως φωτογραφήθηκε μαζί του θεωρώντας ότι κανείς δεν θα την πίστευε όταν θα περιέγραφε τι είχε βρει. Το αγνώστου προέλευσης θαλάσσιο πλάσμα είχε μήκος 3 μέτρων, είχε στην άκρη κεφάλι, κυρτή πλάτη που είχε φαγωθεί και τρίχες! Μάλιστα όπως είχε πει η Louise στην πλάτη του ξεχώριζαν λέπια.
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ