Ένα πανέμορφο σχολείο – η λύση ενάντια στις κοπάνες!

Ένα πανέμορφο σχολείο - Η Λύση ενάντια στις Κοπάνες!

Μια πολύχρωμη παρέμβαση πραγματοποίησε η αυστραλιανή αρχιτεκτονική εταιρεία «Studio 505», σε συνεργασία με το τοπικό γραφείο αρχιτεκτόνων «LT+T», σε δημοτικό σχολείο στη Σιγκαπούρη.

Ενα πανέμορφο σχολείο -Λύση ενάντια στις κοπάνες - Εικόνα

Χρησιμοποιώντας όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, οι σχεδιαστές μετέτρεψαν την εξωτερική αυλή του σχολείου σε έναν υπέροχο, φιλόξενο και παιχνιδιάρικο χώρο, που κανένας μαθητής και καμία μαθήτρια δεν θα θέλει να αποφύγει κάνοντας κοπάνα.

Ενα πανέμορφο σχολείο -Λύση ενάντια στις κοπάνες - Εικόνα1

Η πρότερη κατασκευή του χώρου ήταν πια ξεπερασμένη και δημιουργούσε πολλά «τυφλά σημεία», τα οποία δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, λόγω και του επικλινούς εδάφους.

Ενα πανέμορφο σχολείο -Λύση ενάντια στις κοπάνες - Εικόνα2

Η ομάδα των αρχιτεκτόνων που συνεργάστηκαν για να φέρουν εις πέρας το πρότζεκτ, κατάφεραν και έδωσαν λύσεις σε αυτά τα προβλήματα με έναν βιώσιμο και καλαίσθητο τρόπο.

Ενα πανέμορφο σχολείο -Λύση ενάντια στις κοπάνες - Εικόνα3

Έτσι δημιούργησαν ένα κεντρικό σημείο αναφοράς, αναβαθμίζοντας την εσωτερική αυλή, που αποκομμένη πια από τους γύρω δρόμους, δίνει έναν χώρο ασφαλούς παιχνιδιού στους μαθητές.

Ενα πανέμορφο σχολείο -Λύση ενάντια στις κοπάνες - Εικόνα4

Επιπλέον, οι αρχιτέκτονες παρέδωσαν ένα νέο νηπιαγωγείο και έναν εσωτερικό χώρο για άθληση, στο ίδιο πνεύμα των εξωτερικών χώρων του δημοτικού σχολείου.

Ενα πανέμορφο σχολείο -Λύση ενάντια στις κοπάνες - Εικόνα5

Ενα πανέμορφο σχολείο -Λύση ενάντια στις κοπάνες - Εικόνα6

Ενα πανέμορφο σχολείο -Λύση ενάντια στις κοπάνες - Εικόνα7

Ενα πανέμορφο σχολείο -Λύση ενάντια στις κοπάνες - Εικόνα8
Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ