Παπακωνσταντίνου: Ο Στρος-Καν δεν ζήτησε αναδιάρθρωση του χρέους

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ διαψεύδει σενάρια, σύμφωνα με τα οποία ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ είχε είχε συστήσει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, πριν ακόμα η χώρα μπει στο μνημόνιο

Στη διάψευση όσων υποστηρίζουν πως ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν είχε συστήσει στην ελληνική κυβέρνηση την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, πριν ακόμα η χώρα μπει σε πρόγραμμα στήριξης, προχωρεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με δήλωση του στα «Νέα».
 
Συγκεκριμένα, περιγράφοντας γεγονότα που διαδραματίσθηκαν στις 24 Απριλίου 2010 στην Ουάσιγκτον – μια ημέρα μετά την ανακοίνωση του Γ. Παπανδρέου από το Καστελόριζο για προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ-  ο τότε υπουργός Οικονομικών ξεκαθαρίζει πως δεν ετέθη από τον Ντομινίκ Στρος-Καν ζήτημα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει στα «ΝΕΑ» τα εξής: «Ο Στρος-Καν με κάλεσε σε συνάντηση στο γραφείο του την 24η Απριλίου 2010 στις 7 το πρωί παρουσία του Τρισέ και του Ρεν για να κλείσουμε τις λεπτομέρειες του προγράμματος. Εκεί, Τρισέ και Ρεν απέκλεισαν ρητά οποιαδήποτε συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους. Ο Στρος-Καν συμφώνησε απολύτως».

Σημειώνεται πως ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Τ. Ρουμελιώτης σε κατάθεση που είχε δώσει στις 20 Αυγούστου 2012 στον τότε οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη είχε υποστηρίξει πως στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΝΤ για την Ελλάδα στις 9 Μάιου 2010, πριν από την έγκριση του πρώτου Μνημονίου και την εκταμίευση της πρώτης δόσης, μέλη του ΔΝΤ εξέφρασαν ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ υποστήριξε ότι ο Στρος-Καν του είχε πει σε κατ’ ιδίαν συνάντηση στο γραφείο του στις 13 Μαίου 2010 και στις 28 Ιουνίου 2010 ότι πρέπει το συντομότερο να επιδιωχθεί αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. «Αυτό θα πρέπει να το ζητήσει η ίδια η ελληνική κυβέρνηση» είχε υπογραμμίσει ο Στρος Καν στον κ. Ρουμελιώτη, σύμφωνα με τον ίδιο.

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ