Πειραιάς: Εμφιάλωναν παράνομα φιάλες υγραερίου και τις διακινούσαν στην αγορά

Συνελήφθησαν πέντε άτομα – Η δράση των εμπλεκόμενων

Μια εταιρεία παράνομης εμφιάλωσης, αποθήκευσης και διακίνησης φιαλών υγραερίου, που λειτουργούσε μέσα σε κατοικημένη περιοχή στην περιοχή του Ρέντη, εντόπισε η ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ. Για την  υπόθεση συνελήφθησαν πέντε πρόσωπα, τα οποία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πειραιά.

Οι εμπλεκόμενοι, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον Μάιο του 2011, προμηθεύονταν ποσότητες υγραερίου και προχωρούσαν σε παράνομη εμφιάλωσή τους, τοποθετώντας πλαστούς συρρικνωτές και τάπες ασφαλείας στις φιάλες, στις οποίες τοποθετούσαν λογότυπο επώνυμων εταιρειών, προκειμένου να πωλούνται στους πελάτες ως αυθεντικές.

Στη συνέχεια διέθεταν τις φιάλες αυτές σε καταστήματα λιανικής πώλησης, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο μεγάλα χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες είναι δύο ημεδαποί, ηλικίας 34 και 45 ετών και τρεις υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 29, 30 και 34 ετών.

Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της παράνομης εταιρείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 1.060 φιάλες, πλήρεις (με μίγμα οικιακού υγραερίου και προπανίου) και κενές περιεχομένου, επώνυμων εταιρειών, 1.482 τάπες – πώματα ασφαλείας δεξαμενών με λογότυπα επώνυμων εταιρειών και επιπλέον 208 λογότυπα επώνυμων εταιρειών, αντλία αερίου με εξοπλισμό μετάγγισης-πλήρωσης φιαλών, πιστόλι θερμού αέρα και το χρηματικό ποσό των 2.030 ευρώ.

Επίσης, στον περιβάλλοντα χώρο της εταιρείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ. φορτηγά και ένα ρυμουλκό.

To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ