Περιπτώσεις ανθρώπων που σκηνοθετησαν τον θανατο τους!

10 Περιπτώσεις Ανθρώπων που ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΑΝ τον ΘΑΝΑΤΟ τους!
Ιστορία

Τι οδηγεί έναν άνθρωπο να προσποιηθεί τον θάνατο του; Χρέη, πάθη και μυστήριο, ίσως τελικά να είναι αρκετά ώστε να επιλέξουν αυτή τη λύση.

Κάπου κρύβεται λίγο χιούμορ αλλά πάνω απ’ όλα μας εντυπωσιάζει η πονηριά μερικών!

10 Περιπτώσεις Ανθρώπων που ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΑΝ τον ΘΑΝΑΤΟ τους!

 10. John Stonehouse

10 Περιπτώσεις Ανθρώπων που ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΑΝ τον ΘΑΝΑΤΟ τους! - Εικόνα 1

Ο John Stonehouse ήταν ένας Βρετανός πολιτικός που έφτασε να χρωστάει πάρα πολλά χρήματα. Το μόνο που ήθελε ήταν να γλιτώσει από τα χρέη και να ζήσει με την εpωμένη του, Sheila Buckley. Έτσι, στις 20 Νοεμβρίου του 1974, ο John πήγε για κολύμπι στο Miami Beach και εξαφανίστηκε. Μιας και δεν βρέθηκε ποτέ πτώμα, η αστυνομία υπέθεσε ότι είτε πνίγηκε είτε τον κατασπάραξε καρχαρίας. Την Πρωτοχρονιά πήγε στην Αυστραλία, σίγουρος ότι θα ζήσει τη ζωή του ελεύθερος πια. Η αστυνομία όμως ακόμα τον έψαχνε. Κι έτσι, τον Αύγουστο του 1976, συνελήφθη  και οδηγήθηκε στην φυλακή για τα επόμενα 7 χρόνια.

9. John Darwin

10 Περιπτώσεις Ανθρώπων που ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΑΝ τον ΘΑΝΑΤΟ τους! - Εικόνα 2

Ο John ήταν εργαζόμενος στις φυλακές του Hartlepool της Αγγλίας και χρωστούσε 10,000 λίρες. Με την συνεργασία της συζύγου του, κατέστρωσε ένα σχέδιο. Στις 21 Μαρτίου του 2002, πήρε το κανό του και εξαφανίστηκε. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κόσμος πίστεψε ότι εκείνος πνίγηκε. Έτσι, η σύζυγος πήρε τα χρήματα της ασφαλιστικής, ξεχρέωσε τα 10 χιλιάρικα και ξεκίνησαν μαζί για μια νέα ζωή!  Μέχρι που την 1η Δεκεμβρίου του 2007, ο Τζον μπήκε σε ένα αστυνομικό τμήμα και είπε ότι είχε χτυπήσει και χάσει τη μνήμη του. Οι αστυνομικοί δεν τον πίστεψαν και έτσι ξεκίνησαν τις έρευνες που αποκάλυψαν την αλήθεια.

8. Chandra Mohan Sharma

10 Περιπτώσεις Ανθρώπων που ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΑΝ τον ΘΑΝΑΤΟ τους! - Εικόνα 3

Ο Chandra Mohan ήταν ακτιβιστής στην Ινδία που πολεμούσε εναντίον της μαφίας. Ο ίδιος ήταν δυσαρεστημένος με τον γάμο του και είχε σχέση με μια νεαpή, την Preeti Nagar. Ο Mohan είχε μια ασφάλεια ζωής αξίας Rs 300.000. Μάλιστα η εταιρεία όπου εργαζόταν εκείνη την εποχή, ήταν υποχρεωμένη να πληρώσει Rs. 3.600.000 στην οικογένεια σε περίπτωση θανάτου του. Με τη βοήθεια της φίλης του και τον γαμπρού του, ο Mohan έστησε το δικό του σχέδιο. Σκότωσε έναν άστεγο άνδρα, έβαλε το σώμα στο αυτοκίνητό του και του έβαλε φωτιά. Όλοι σκέφτηκαν ότι τον σκότωσε η μαφία. Κατέφυγε στην Μπανγκαλόρ μαζί με τη φίλη του, όπου έναν μήνα μετά  η αστυνομία τον αναγνώρισε μέσα από ένα βίντεο CCTV.

7. Marcus Schrenker

10 Περιπτώσεις Ανθρώπων που ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΑΝ τον ΘΑΝΑΤΟ τους! - Εικόνα 4

Ο Marcus ήταν ένας οικονομικός διευθυντής με διάφορες νομικές κατηγορίες εναντίον του. Στις 11 Ιανουαρίου, 2009, απογειώθηκε το δικό του αεροπλάνο από την Ιντιάνα της Φλόριντα. Έβαλε το αεροπλάνο στον αυτόματο πιλότο και πήδηξε με αλεξίπτωτο προσποιούμενος ότι πέθανε. Προσγειώθηκε στην Αλαμπάμα και έφυγε από εκεί, με τη βοήθεια της τοπικής αστυνομίας η οποία δεν γνώριζε για το περιστατικό. Έμεινε σε μια σκηνή σε μια κατασκήνωση και όταν ο ιδιοκτήτης βρήκε τον ύποπτο, τον κατήγγειλε στην τοπική αστυνομία. Αξιωματούχοι τον συνέλαβαν εκεί στις 13 Ιανουαρίου, 2009.

6. Alison Matera

10 Περιπτώσεις Ανθρώπων που ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΑΝ τον ΘΑΝΑΤΟ τους! - Εικόνα 5

Η Alison εντάχθηκε σε μια εκκλησιαστική κοινότητα, αλλά σύντομα βαρέθηκε και δεν ήξερε πως να τους πει ότι θέλει να φύγει. Έτσι προσποιήθηκε ότι πεθαίνει από καρκίνο! Ενημέρωσε την χορωδία για την ασθένειά της και έκανε να ξαναπατήσει εκεί σχεδόν ένα χρόνο. Στις 18 Ιανουαρίου, 2007, εκτέλεσε το τελευταίο βήμα. Κάλεσε τον πάστορα, κάνοντας την νοσοκόμα, και τον ενημέρωσε για το θάνατό της. Όλοι το πίστεψαν μέχρι που πήγε στην ίδια της την κηδεία λέγοντας ότι είναι η αδερφή της.

5. William Grothe

10 Περιπτώσεις Ανθρώπων που ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΑΝ τον ΘΑΝΑΤΟ τους! - Εικόνα 6

Ο William είχε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής αξίας $ 1 εκατομμύριου. Για να πάρει αυτά τα χρήματα, προγραμμάτισε το δικό του θάνατο, με τη βοήθεια της συζύγου του. Στις 19 Νοεμβρίου του 2008, η σύζυγος του William Grothe ανέφερε στην αστυνομία ότι ο σύζυγός της λείπει. Όταν η αστυνομία έψαξε γι ‘αυτόν, βρήκαν το πορτοφόλι και το δερμάτινο μπουφάν του, δίπλα στο ποτάμι. Για να τους μπερδέψει ακόμα περισσότερο, έκανε μια ψεύτικη κλήση στην αστυνομία ισχυρίστηκε ότι είναι ο δολοφόνος του William. Στη συνέχεια, η αστυνομία ταυτοποίησε την φωνή της ψευδούς κλήσης από τον τηλεφωνητή του Γουίλιαμ. Η αστυνομία τον βρήκε στη Missoula της Μοντάνα.Του επέβαλαν πρόστιμο $ 13.000 που ήταν το κόστος και το κόστος αναζήτησης.

4. Gandaruban Subramaniam

10 Περιπτώσεις Ανθρώπων που ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΑΝ τον ΘΑΝΑΤΟ τους! - Εικόνα 7

Ο Subramaniam ήταν ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Σινγκαπούρη. Το 1987, η επιχείρησή του έκλεισε και τον άφησε με χρέη. Στη συνέχεια, έφυγε από τη Σιγκαπούρη στη Σρι Λάνκα, όπου προετοίμασε το σχέδιο του. Ο Subramaniam υποκρίνεται το θάνατό του, “αποδεικνύοντας” ότι τον πυροβόλησαν σε έναν εμφύλιο πόλεμο, κι αφού κατάφερε να πάρει ψευδές πιστοποιητικό θανάτου, έλαβε ως αποζημίωση σχεδόν $ 250.000 από την ασφάλεια του. Έφτιαξε ένα πλαστό διαβατήριο και ξαναπαντρεύτηκε με τη σύζυγό του. Χρησιμοποιώντας αυτό το πλαστό διαβατήριο, επισκέφθηκε τη Σιγκαπούρη αρκετές φορές μέχρι που η αστυνομία το 2007 τον βρήκε. Καταδικάστηκε για 3 χρόνια για αυτό το έγκλημα.

3. Ο φτωχός βετεράνος

10 Περιπτώσεις Ανθρώπων που ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΑΝ τον ΘΑΝΑΤΟ τους! - Εικόνα 8

Ο βετεράνος Kenneth Zhangazha δεν άντεχε να βλέπει την οικογένεια του να πεινάει. Έτσι με μια επιστολή που πιστοποιούσε τον θάνατο της συζύγου του, που φυσικά ήταν ψέμα, εισέπραξε από την ασφάλεια ζωής της γυναίκας του 1,00 δολάρια. Όταν το πήραν χαμπάρι και τον οδήγησαν στον δικαστή, εκείνος τον ρώτησε γιατί το έκανε. Ο καημένος άνθρωπος απάντησε απλά: “Χρειαζόμουν τα χρήματα για να αγοράσω φαγητό”.

2. Anna Gray

10 Περιπτώσεις Ανθρώπων που ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΑΝ τον ΘΑΝΑΤΟ τους! - Εικόνα 9

Η Anna Gray γνώρισε κάποιον σε dating site. Η γνωριμία προχωρούσε γρηγορότερα από ότι ήθελε η Άννα και για κάποιο λόγο αντί απλά να την διακόψει, έκανε κάτι ακραίο. Μια μέρα που εκείνος της έστειλε ένα μήνυμα για να βρεθούν, εκείνη υποκρινόμενη ότι είναι η αδερφή του, του είπε ότι η Άννα είναι άρρωστη στο νοσοκομείο και όταν εκείνος επέμεινε, του είπε ότι πέθανε. Μετά από αυτό δεν της έστειλε ξανά. Κάποιους μήνες μετά, την ξαναβρήκε σε ένα καινούργιο σάιτ.

1. Lord Lucan

10 Περιπτώσεις Ανθρώπων που ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΑΝ τον ΘΑΝΑΤΟ τους! - Εικόνα 10

Το όνομα του Lord Lucan, είναι Richard John Bingham και γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 1934. Στις 7 Νοεμβρίου του 1974, σκότωσε την νταντά της οικογένειας, Sandra Rivett κατά λάθος, μιας και στόχος του στην πραγματικότητα ήταν η σύζυγος του. Μέσα στην ταραχή του, βρήκε καταφύγιο στο σπίτι ενός φίλου του που πίστεψε στην αθωότητα του και τον βοήθησε να διαφύγει. Έτσι εγκατέλειψε το αμάξι του στην ακτή του Newhaven και προσποιήθηκε αυτοκτονία. Δεν τον έπιασαν ποτέ, αν και κάποιες φορές τον είδαν στη Νότια Αφρική και στη Νέα Ζηλανδία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ