«Περισσότερη Γαλλία και λιγότερη Ευρώπη», ζητά η Μαρίν Λεπέν

Πατριωτικό καθήκον η συμμετοχή στις ευρωεκλογές, είπε η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο

Έκκληση για να υπάρξει μια συντριπτική ψήφος για «περισσότερη Γαλλία και λιγότερη Ευρώπη» απηύθυνε σήμερα η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο, Μαρίν Λεπέν, μιλώντας σε συγκέντρωση του FN για την Πρωτομαγιά.

Η Λεπέν, η οποία θέλει η χώρα της να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη και να διεξαγάγει δημοψήφισμα με το ερώτημα της αποχώρησης από την ΕΕ, κατηγόρησε το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) και την αξιωματική αντιπολίτευση, το κόμμα Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) ότι έχουν ξεπουληθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι οι Γάλλοι έχουν χάσει τον έλεγχο της τύχης τους, των συνόρων τους, του νομίσματός τους και των οικονομικών τους, προειδοποιώντας ότι «πρέπει να γίνουν κύριοι της μοίρας τους».

«Μην πέσετε στη θανάσιμη παγίδα της αποχής. Είναι πατριωτικό καθήκον να ψηφίσετε», είπε.

Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το αντιμεταναστευτικό και ξενοφοβικό κόμμα, το οποίο πέτυχε σημαντικές νίκες στις τοπικές εκλογές του Μαρτίου, δίνει μάχη με το UMP για την πρώτη θέση στις εκλογές της 25ης Μαΐου και φέρουν το FN να κερδίζει έως και 20 έδρες στο ΕΚ, από τρεις σήμερα.

Ωστόσο, εάν η συμμετοχή είναι χαμηλή αυτό θα μπορούσε να ματαιώσει τις φιλοδοξίες της Λεπέν να δει το κόμμα της να καταλαμβάνει την πρώτη θέση, ευνοώντας τα μεγάλα κόμματα, που έχουν φιλοευρωπαϊκές θέσεις.

Η Λεπέν πιστώνεται την εκλογική άνοδο του κόμματος της ακροδεξιάς αφότου διαδέχθηκε τον πατέρα της Ζαν-Μαρί Λεπέν στην ηγεσία του Εθνικού Μετώπου το 2011. Η εκστρατεία της για την αποστείρωση της εικόνας του FN είχε αποτέλεσμα να κερδίσει τις δημοτικές εκλογές σε 11 πόλεις τον περασμένο μήνα αυξάνοντας δραματικά τα ποσοστά του.

Ήδη μέλος του ΕΚ, διεκδικεί την επανεκλογή της, όπως και ο 85χρονος πατέρας της.

Το FN ελπίζει ότι αυτό και άλλα κόμματα με την ίδια πολιτική κατεύθυνση, όπως το Κόμμα των Ελεύθερων της Αυστρίας και το Κόμμα της Ελευθερίας της Ολλανδίας του Χέερτ Βίλντερς, θα συγκεντρώσουν αρκετές έδρες για να συστήσουν μια πολιτική ομάδα στο ΕΚ. Για να συμβεί αυτό, χρειάζονται τουλάχιστον 25 ευρωβουλευτές από επτά κράτη-μέλη της ΕΕ.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ