Πετυχημένη η Έκθεση Γούνας Καστοριάς

Σημαντική η προσέλευση ξένων επισκεπτών

Την ικανοποίησή του για την λειτουργία της 39η Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών, Ηρακλής Καλλισθένης, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε με το κλείσιμο της έκθεσης.

Ο κ. Καλλισθένης χαρακτήρισε την έκθεση πετυχημένη, καθώς έγιναν παραγγελίες παρά τη δύσκολη κατάσταση του κλάδου. Την έκθεση επισκέφθηκαν 519 ξένοι και 459 Έλληνες έμποροι.

«Από τους 519 οι μισοί  ήταν  Ρώσοι και οι υπόλοιποι από όλο τον κόσμο. Κινέζους δεν είχαμε. Ήρθαν Πορτογάλοι, ήρθανε Φιλανδοί, Δανοί, Γάλλοι, ήρθανε ξένοι που δε μπορούσαμε να φανταστούμε», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, τονίζοντας ότι αυτό είναι πολύ θετικό για την Καστοριά.

Παράλληλα, ο κ. Καλλισθένης, αναφερόμενος στον κλάδο της  Γουνοποιίας, έκανε λόγο για πανωλεθρία, ζητώντας τη στήριξη του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, ο οποίος και παρευρέθη στα εγκαίνια της έκθεσης.

«Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και πρέπει αυτοί που κατευθύνουν και διευθύνουν να προσέξουν το μέλλον της Καστοριάς», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, προσθέτοντας ότι «έχει πάθει μεγάλη καταστροφή η γουνοποιία. Χάθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια. Δεν είναι ψέματα, είναι πραγματικότητα και είναι αλήθεια».

«Δε θέλουμε να πιστεύει ο κόσμος ότι η Έκθεση γίνεται μονάχα για να γίνεται.  Είναι ζωτικό θέμα για τον τόπο. Κινείται εδώ και ένα μήνα. Πριν ένα μήνα ακριβώς άνοιξαν οι πύλες της έκθεσης. Ένα μήνα ακριβώς δουλεύουν άνθρωποι και ακόμα δεν τελειώσαμε, έχουμε άλλες δέκα μέρες επιπλέον. Άρα, έγιναν δεκάδες χιλιάδες μεροκάματα εδώ μέσα. Όλοι κέρδισαν χρήματα», επεσήμανε.

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ