ΠΓΔΜ: Η αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζει ούτε τον Ιβάνοφ ως πρόεδρο της χώρας

Και το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι είχε αναφέρει ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τη νομιμότητα του νέου προέδρου της χώρας

Η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) του Ζόραν Ζάεβ, που είναι και το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτεσης, ανέφερε ότι δεν αναγνωρίζει τον Γκιόργκι Ιβάνοφ ως πρόεδρο της ΠΓΔΜ.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του κόμματος, που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα, αναφέρεται: «Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ εξελέγη στο αξίωμα του προέδρου της χώρας μέσω εγκληματικών, ανέντιμων και μη δημοκρατικών εκλογών. Για τους λόγους αυτούς, το SDSM δεν τον αναγνωρίζει ως πρόεδρο της Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

Το SDSM έχει γνωστοποιήσει ότι δεν αναγνωρίζει τις «διπλές» εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή 27 Απριλίου (πρόωρες βουλευτικές εκλογές και δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών), ενώ αποφάσισε να αποποιηθεί των κοινοβουλευτικών εδρών που του αναλογούν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Εκτός του SDSM και το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι, το οποίο είχε μποϋκοτάρει τις προεδρικές εκλογές, είχε αναφέρει πριν τις εκλογές ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τη νομιμότητα του νέου προέδρου της χώρας, όποιος και αν είναι αυτός.

Στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθη ταυτόχρονα με τις βουλευτικές εκλογές, ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE Γκιόργκι Ιβάνοφ, συγκέντρωσε ποσοστό περίπου 55%, έναντι 41% του υποψηφίου του SDSM, Στέβο Πεντάροφσκι και εξασφάλισε δεύτερη πενταετή θητεία στον προεδρικό θώκο της ΠΓΔΜ.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ