Πισσαρίδης: Να δοθεί «Death forgive» στην Ελλάδα

«Ένα τρίτο πακέτο είναι επιθυμητό, εάν δεν συγχωρεθούν τα χρέη της Ελλάδας διότι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο», επεσήμανε ο νομπελίστας

Υπέρ ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους τάχθηκε ο βραβευμένος με νόμπελ καθηγητής, Χριστόφορος Πισσαρίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sigmalive, καλώντας τους Ευρωπαίους να δώσουν ένα «Death forgive» στην Ελλάδα.

Ο κ. Πισσαρίδης τόνισε ότι θα υποστήριζε ένα νέο κούρεμα, καθώς όπως σημείωσε, το χρέος είναι «πάρα πολύ και θα επιβαρύνει το φορολογούμενο για πολλά χρόνια».

«Θα έλεγα ότι πρέπει να δοθεί “Death forgive” στην Ελλάδα, δηλαδή να της συγχωρέσουν τα χρέη της οι μεγάλοι δανειστές, κάτι που έγινε στη Λατινική Αμερική με μεγάλη επιτυχία», υπογράμμισε.

«Αν δεν γίνει το λεγόμενο Death forgive, φαίνεται πως θα το χρειαστεί. Αλλά το ότι έχει βγει στις αγορές είναι μεγάλη επιτυχία. Οι αγορές δείχνουν κάποια εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα η οποία δεν υπήρχε πριν 2 χρόνια. Ένα τρίτο πακέτο είναι επιθυμητό, εάν δεν συγχωρεθούν τα χρέη της Ελλάδας διότι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο», επεσήμανε.

Παράλληλα, ο κ. Πισσαρίδης, αναφερόμενος στις επικρίσεις που δέχεται η Ελλάδα ότι ζει με γερμανικά χρήματα, τόνισε ότι η Γερμανία δεν πρέπει να ξεχνάει ότι το 1950 διατηρήθηκε στη ζωή χάρη αμερικανικών χρημάτων.

Σχετικά με το εάν η ευρωζώνη πρέπει να αρχίσει να «κόβει» χρήμα, ο ίδιος υποστήριξε ότι «αυτό το πιστεύω. Πρέπει να φοβάται τον αποπληθωρισμό η Ευρωζώνη και όχι τον πληθωρισμό. Αυτός είναι ο φόβος μου για την Ευρώπη στην παρούσα φάση».

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ