Πιστόριους: Γυναίκες τον αγκαλιάζουν σαν ήρωα στην είσοδο του δικαστηρίου

Ενώ αυτός δικάζεται για τη δολοφονία της κοπέλας του

Τελικά ό,τι και να πει κανείς για τον ψυχισμό ορισμένων γυναικών θα είναι λίγο. Μεγάλη έκπληξη προκαλούν οι αντιδράσεις ορισμένων γυναικών στη Νότια Αφρική που κάθε μέρα περιμένουν τον Οσκαρ Πιστόριους έξω από το δικαστήριο για να τον αγκαλιάσουν και να τον αντιμετωπίσουν σαν ήρωα. Την ώρα που μέσα στο δικαστήριο ο παραολυμπιονίκης δικάζεται για τη δολοφονία της κοπέλας του με ωμό τρόπο! Μάλιστα οι υποστηρίκτριές του φωνάζουν και συνθήματα «Είσαι ο ήρωάς μας»!

Χθες, έπειτα από δύο περίπου εβδομάδες ο  Όσκαρ Πιστόριους επέστρεψε στο δικαστήριο της Πρετόρια.

Ο Γιόχαν Στάντερ, ιδιοκτήτης ακινήτων και το πρώτο άτομο στο οποίο τηλεφώνησε ο Πιστόριους έπειτα από τη δολοφονία της Ρίβα είπε στο δικαστήριο ότι ο αθλητής του τηλεφώνησε και του είπε: «Γιόχαν σε παρακαλώ έλα στο σπίτι μου. Πυροβόλησα τη Ρίβα. Νόμιζα ότι ήταν εισβολέας».

Ο Στάντερ, ο οποίος μένει σε απόσταση περίπου 350 μέτρων από το σπίτι του Πιστόριους, είπε ακόμη πως η κόρη του και η γυναίκα του άκουσαν κάποιον να ουρλιάζει το μοιραίο βράδυ.

«Ήταν ο Πιστόριους ο οποίος είχε μόλις πυροβολήσει τη Ρίβα», είπε η γυναίκα του Στάντερ.

Ο ιδιοκτήτης ακινήτων αποκάλυψε ότι πήγε στο σπίτι του Πιστόριους μαζί με την κόρη του αμέσως μετά την φόνο και είδε τον παραολυμπιονίκη να κλαίει και να κατεβαίνει τις σκάλες κρατώντας στα χέρια του την Στέενκαμπ.

«Μπόρεσα να διακρίνω ότι έφερε τραύμα στο κεφάλι. Εκείνος ήταν συντετριμμένος. Ούρλιαζε, έκλαιγε, προσευχόταν. Μας ζήτησε να τον βοηθήσουμε να την μεταφέρουμε στο νοσοκομείο», κατέθεσε ο μάρτυρας.

Το όνομα του Στάντερ βρισκόταν εξ αρχής στον μακρύ κατάλογο με τους μάρτυρες κατηγορίας αλλά δεν είχε μέχρι σήμερα κληθεί να καταθέσε. Τελικά τον κάλεσε σήμερα η υπεράσπιση ως μάρτυρα. Ο μάρτυρας εξετάστηκε από τον Κένι Ολντβάγκε, έναν εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του Πιστόριους, και όχι από τον επικεφαλής της υπερασπιστικής του ομάδας, τον Μπάρι Ρουξ.

Σημειώνεται επίσης ότι πριν από το Πάσχα, ο Πιστόριους δέχτηκε έντονες πιέσεις κατά την πολυήμερη αντεξέτασή του από τον εισαγγελέα Τζέρι Νελ, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι χρησιμοποιεί συναισθηματικές εκρήξεις ως «τρόπο διαφυγής».

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ