-

ΠΟΕ – ΟΤΑ: Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην αξιολόγηση

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα υπουργεία – Καταλήψεις στους δήμους από Δευτέρα

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση στην απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προβούν άμεσα σε αξιολόγηση του προσωπικού.

Στις 11 το πρωί της Παρασκευής οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν διαμαρτυρία έξω από το κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών και στη συνέχεια έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς αμφισβητούν τη νομική εγκυρότητα της ρύθμισης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για αξιολόγηση των υπαλλήλων ΟΤΑ Α’ βαθμού.

Για τη Δευτέρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με ευθύνη των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων-μελών της, διοργανώνει καταλήψεις σε όλα τα δημαρχεία της χώρας. 

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, σκοπός είναι «να μην εκδοθεί καμία απόφαση για τον χαρακτηρισμό και καταμερισμό των εργαζομένων σε κατηγορίες που θέτουν χιλιάδες στον προθάλαμο των απολύσεων».

Συγχρόνως, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ να προχωρήσει άμεσα σε προσφυγή στο ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του Ν.4250/2014. 

Επίσης, καλεί «την ΚΕΔΕ και όλα τα δημοτικά συμβούλια της χώρας να καταδικάσουν την προωθούμενη δήθεν “αξιολόγηση” που υποκρύπτει απολύσεις και διαλύει την Τοπική Αυτοδιοίκηση».
To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ