-

Ποιος δισεκατομμυριούχος ξόδεψε 5 δισ. δολ. σε 5 μήνες και έβγαλε 1,5 δισ. σε μία μέρα

Πρόκειται για το 49χρονο δισεκατομμυριούχο ιδρυτή και εκτελεστικό πρόεδρο της Alibaba Group 

«Οσο περισσότερα ξοδεύεις τόσο περισσότερα… εισπράττεις», φαίνεται να είναι το αγαπημένο ρητό του Jack Ma, το οποίο μάλιστα επαληθεύεται στον έπακρον.

Ο 49χρονος δισεκατομμυριούχος ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος της Alibaba Group έχει ξοδέψει 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε οκτώ μεγάλα deal από τις αρχές του έτους. Ωστόσο, απλά την Τετάρτη έγινε πλουσιότερος κατά 1,5 δισ. δολ. από διάφορες επενδύσεις του!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Forbes, το ποσό των 5 δισ. αντιστοιχεί σε ένα τσεκ της τάξης του 1 δισ. δολ. κάθε μήνα. Χωρίς να υπολογίσει κανείς μικροποσά, όπως τα 15 εκατομμύρια δολάρια, που επένδυσε η Alibaba στην αμερικανική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου πολυτελών ειδών 1stdibs ή τα 20 εκατομμύρια δολάρια που επένδυσε στην κινεζική υπηρεσία παροχής ταξιδιωτικών υπηρεσιών Byecity.com.

Φυσικά, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, όλα αυτά τα deals, που εκτείνονται σε media, εκπαίδευση, φαρμακοβιομηχανίες και τεχνολογικό τομέα, δεν χρηματοδοτούνται από το προσωπικό πορτοφόλι του Jack Ma, η περιουσία του οποίου εκτιμάται στα 13 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, αναμφισβήτητα είναι ο «εγκέφαλος» πίσω από κάθε μία από τις παραπάνω συμφωνίες.

Αν και αποχώρησε από τη θέση του CEO τον περασμένο Μάιο, ο Jack Ma συνεχίζει να καθορίζει τη στρατηγική της εταιρείας. Εκτός αυτού, διαθέτει και το 7,4% των μετοχών του κινεζικού γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group, η αξία της οποίας υπολογίζεται στα 168 δισεκατομμύρια δολάρια, από τους αναλυτές του Bloomberg. To μερίδιο του θα μειωθεί στο 7,1% μετά την επικείμενη δημόσια εγγραφή της εταιρείας στη Wall Street, μέσα στο 2014.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ