-

Πολύ επικίνδυνες δουλειές πάνω στον πλανήτη που θα προτιμούσες να είσαι άνεργος από το να δουλέψεις σε αυτές

Αν ψάχνετε για μια περιπετειώδη δουλειά και σκέφτεστε να κάνετε μια από αυτές που βρίσκεται στην λίστα που θα δείτε παρακάτω ίσως θα έπρεπε να το σκεφτείτε ξανά. Μπορεί να φαίνονται συναρπαστικές και καλοπληρωμένες, αλλά ο χαρακτηρισμός επικίνδυνες τις περιγράφει καλύτερα. Δείτε παρακάτω τις 11 πιο επικίνδυνες δουλειές του κόσμου.

1. Οικοδόμος

Παρόλο που οι οικοδόμοι φοράνε προστατευτικές στολές εξακολουθούν να χρησιμοποιούν επικίνδυνα εργαλεία και πρέπει να κουβαλάνε πολύ ακριβά πράγματα σε πολύ μεγάλα ύψη. Άλλος ένας κίνδυνος είναι οι τοίχοι που μπορεί να καταρρεύσουν.

2. Κούριερ

Η δουλειά των κούριερ θεωρείται αρκετά επικίνδυνη σε πολλές χώρες. Απλά φανταστείτε κάποιον που πρέπει να παραδώσει μια πίτσα σε ένα πάρτι με μεθυσμένους ανθρώπους ή σε ένα διαμέρισμα με κάποιον που είναι σε κακή διάθεση και είναι κυκλοθυμικός. Οι κούριερ συχνά πέφτουν θύματα κλοπών και άλλων εγκλημάτων.

3. Κατασκευαστής μικροτσίπ

Όλοι απολαμβάνουμε τα λάπτοπ και τα κινητά μας, αλλά υπάρχει μεγάλο κόστος για όσους τα φτιάχνουν. Μια σειρά από επικίνδυνα χημικά, όπως το αρσενικό, χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους. Μπορεί οι επιδράσεις των μικροτσίπ να μην είναι άμεσες, αλλά οι μακροχρόνιες επιπλοκές περιλαμβάνουν αποβολές, καρκίνο και προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα.

4. Υπάλληλοι σε εγκαταστάσεις πετρελαίου

Η δουλειά σε έναν τόπο σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί δουλεύουν με ένα από τα πιο εύφλεκτα υλικά στον κόσμο. Οι υπάλληλοι μπορεί να δουλεύουν 16 ώρες συνεχόμενα ή να περάσουν 2 μέρες χωρίς να κοιμηθούν καθόλου. Οι πυρκαγιές, οι εκρήξεις, οι πνιγμοί και ο κίνδυνος να κολλήσει κάποιο μέρος του σώματος σε κάποιο μηχάνημα είναι συνηθισμένοι κίνδυνοι.

5. Διασκεδαστές κροκοδείλων

Οι διασκεδαστές κροκοδείλων διακινδυνεύουν την ζωή τους, βάζοντας διάφορα μέρη του σώματός τους μέσα στα σαγόνια των κροκοδείλων, παίζοντας με την ουρά τους και άλλα τρελά πράγματα.

6. Ξυλοκόπος

Οι ξυλοκόποι έχουν 20 φορές περισσότερες πιθανότητες να σκοτωθούν από οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα. Πρέπει να χειρίζονται βαρύ εξοπλισμό καθημερινά. Κατά συνέπεια, οι περισσότεροι θάνατοι συμβαίνουν από δέντρα που πέφτουν πάνω στους εργαζόμενους.

7. Ψαράδες

Η δουλειά των ψαράδων είναι επικίνδυνη λόγων των αναπάντεχων και κακών καιρικών συνθηκών και των ατυχημάτων κατά την μεταφορά.

8. Οδηγός βουνού

Η δουλειά των οδηγών βουνού είναι να καθοδηγήσουν όσους θέλουν να φτάσουν στην κορυφή βουνών. Αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς είναι να κουβαλούν βαρείς εξοπλισμούς, να δοκιμάζουν πρώτοι επικίνδυνα μονοπάτια και έχουν την ευθύνη για την ασφάλεια των υπολοίπων.

9. Πολεμικοί ανταποκριτές

Το να βρίσκεται κάποιος στην καρδιά των γεγονότων έχει πολύ μεγάλο κίνδυνο. Ανάμεσα στους κινδύνους περιλαμβάνονται απαγωγές, βασανιστήρια και σκοτωμοί. Σε μια εμπόλεμη ζώνη οι πολεμικοί ανταποκριτές αντιμετωπίζονται ως εχθροί όχι ως επαγγελματίες.

10. Αναβάτης ταύρων

Το επάγγελμα έγινε δημοφιλές την δεκαετία του 1990. Είναι επικίνδυνο, γιατί οι αριθμοί δείχνουν ότι κάθε 15 αναβάσεις ο αναβάτης έχει πολύ σοβαρά τραύματα από διάσειση μέχρι κατάγματα και σπασμένα οστά.

11.Εξαγωγέας δηλητηρίου φιδιών

Οι εξαγωγείς του δηλητηρίου φιδιών περνάει την μέρα του, πιέζοντας το κεφάλι των φιδιών σε ένα πλαστικό δοχείο για να πάρει το δηλητήριο τους, το οποίο είναι χρήσιμο στην ιατρική και την παραγωγή αντιβιοτικών. Παρά τα μέτρα ασφαλείας, η εξαγωγή είναι εξαιρετικά επικίνδυνη διαδικασία. Είναι πολύ λίγοι οι εξαγωγείς δηλητηρίου που δεν τους έχουν δαγκώσει φίδια.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ