Πωλούσαν ηλιέλαιο σαν ελαιόλαδο

Διαβάστε ποια προϊόντα ανακαλεί ο ΕΦΕΤ τα οποία χαρακτηρίζει νοθευμένα και μη ασφαλή

Διακίνηση ηλιελαίων τεχνητά κεχρωσμένων με την ένδειξη «Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο» διαπίστωσε ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με τη Β’ Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα παρακάτω προϊόντα:

– Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΟ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΓΡΥΠΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ».

– Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΦΡΥΝΗ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ – ΣΟΥΓΙΑ ΧΑΝΙΩΝ».

– Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΗΡΑ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ – ΦΑΡΩΝ 84 – ΚΑΛΑΜΑΤΑ».

– Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΔΑΦΝΗ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΓΡΥΠΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΣΟΥΓΙΑ ΧΑΝΙΩΝ».

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση από την αγορά του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από τα προαναφερθέντα προϊόντα, τα οποία χαρακτηρίζει νοθευμένα, μη κανονικά και μη ασφαλή, και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Επίσης, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες επιβολής διοικητικών και ποινικών κυρώσεων, όπως αυτές ορίζονται από τη νομοθεσία.

To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ