Πολύνεκρη διαδήλωση στην Βεγγάζη

Τέσσερις Λίβυοι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν – Σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών

Τέσσερις Λίβυοι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας και σήμερα τα ξημερώματα κατά τις ταραχές που ξέσπασαν σε διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε εναντίον μιας ισλαμιστικής πολιτοφυλακής στην Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και άλλες της ασφάλειας.

«Εξοργισμένοι πολίτες, μεταξύ των οποίων κάποιοι που ήταν οπλισμένοι, διαδήλωσαν κοντά στα κεντρικά γραφεία της “Ταξιαρχίας των Μαρτύρων της 17ης Φεβρουαρίου’», μιας ισλαμιστικής πολιτοφυλακής που κατηγορείται από ορισμένους κατοίκους ότι εμπλέκεται σε δεκάδες επιθέσεις, δήλωσε ένας αξιωματούχος της ασφάλειας.

Κατά την διαδήλωση σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών, από την οποία κάποιοι έχασαν την ζωή τους και κάποιοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Πηγή του Ιατρικού Κέντρου της Βεγγάζης δήλωσε ότι τέσσερις σοροί διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο αυτό, στο οποίοι εισήχθησαν επίσης για να νοσηλευτούν 16 άνθρωποι που είχαν τραυματιστεί από σφαίρες. Άλλοι 4 τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Αλ Τζάλα, σύμφωνα με άλλη ιατρική πηγή.

Η διαδήλωση αυτή «κατά της τρομοκρατίας» διοργανώθηκε την επομένη της δολοφονίας στην Βεγγάζη του επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της ανατολικής περιφέρειας.

Η ανατολική Λιβύη, προπύργιο των φανατικών ισλαμιστών, αποτελεί το θέατρο σχεδόν καθημερινών επιθέσεων κατά των δυνάμεων της ασφάλειας και των ξένων πολιτών. Οι επιθέσεις αυτές, την ευθύνη για τις οποίες δεν αναλαμβάνει κάποια οργάνωση, αποδίδονται συνήθως στους ισλαμιστές.

Τον Μάρτιο, η προσωρινή κυβέρνηση αναγνώρισε για πρώτη φορά την ύπαρξη «τρομοκρατικών οργανώσεων», ιδιαίτερα στην Βεγγάζη και την Ντέρνα, και κήρυξε «τον πόλεμο στην τρομοκρατία».
Ωστόσο έκτοτε δεν έχει διαπιστωθεί η λήψη κανενός συγκεκριμένου μέτρου και συχνά ξεσπούν συγκρούσεις στην Βεγγάζη ανάμεσα στον στρατό και τους τζιχαντιστές.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ