Πόσο κοστίζει η λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε κάθε Ευρωπαίο Πολίτη

Μόλις 3,1 ευρώ ανά έτος – Την ίδια στιγμή το Bundestag κοστίζει 8,2 ευρώ ανά έτος για κάθε Γερμανό πολίτη, η  Assemblée nationale 8,1 ευρώ, η Βουλή των Κοινοτήτων 7,3 ευρώ, ενώ το αμερικανικό Κογκρέσο κοστίζει 5,8 ευρώ ανά Αμερικανό πολίτη κάθε χρόνο 

Ποιο είναι το κόστος λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πόσο επιβαρύνεται ο Ευρωπαίος πολίτης κάθε χρόνο για το πρώτο νομοθετικό νομοθετικό όργανο της Ε.Ε. Σε σχέση με τα αντίστοιχα εθνικά Κοινοβούλια. 

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα λίγες μόλις ημέρες πριν  από τις ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου το ίδιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δημοσιεύει το κόστος λειτουργία του και το συγκρίνει με το κόστος της Εθνικής Συνέλευσης της Γαλλίας (Assemblée nationale), της γερμανικής Κάτω Βουλής (Bundestag) και της Βουλής των Κοινοτήτων της Μεγάλης Βρετανίας.

Σύμφωνα λοιπόν με το γράφημα, το οποίο εφιστά την προσοχή καθώς τα διαφορετικά Κοινοβούλια έχουν διαφορετική ιστορία και οργανωτική συγκρότηση και χρησιμοποιούν πόρους για διαφορετικούς σκοπούς, όπως για παράδειγμα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που χρειάζεται πόρους για μεταφράσεις στις 24 επίσημες γλώσσες της Ε.Ε., το ΕΚ κοστίζει 3,1 ευρώ ανά έτος σε κάθε Ευρωπαίο πολίτη.

Την ίδια στιγμή το Bundestag κοστίζει 8,2 ευρώ ανά έτος για κάθε Γερμανό πολίτη, η  Assemblée nationale 8,1 ευρώ, η Βουλή των Κοινοτήτων 7,3 ευρώ, ενώ το αμερικανικό Κογκρέσο κοστίζει 5,8 ευρώ ανά Αμερικανό πολίτη κάθε χρόνο. 

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον -ήδη μειωμένο- προϋπολογισμό της Βουλής των Ελλήνων, κάθε Έλληνας πολίτης πληρώνει κάθε χρόνο 12,8 ευρώ για τη λειτουργία του εθνικού νομοθετικού οργάνου. 
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ