Πούτιν: «Ανοησίες! Δεν υπάρχουν ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία»

Χαρακτήρισε «μεγάλο έγκλημα» την απόφαση της Ουκρανίας να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία

«Ανοησίες» χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, τους ισχυρισμούς ότι υπάρχουν ρωσικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία.

Σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από τη ρωσική τηλεόραση την Πέμπτη, ο κ. Πούτιν παραδέχθηκε μόνο ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί στην Κριμαία κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, ενώ δήλωσε ότι η απόφαση της Ουκρανίας να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία, αντί να προσπαθήσει να αρχίσει διάλογο με τον ρωσόφωνο πληθυσμό, αποτελεί «μεγάλο έγκλημα».

«Μόνο μέσω του διαλόγου, και σύμφωνα με τις δημοκρατικές διαδικασίας, και όχι χρησιμοποιώντας τις ένοπλες δυνάμεις, τα τανκς και την αεροπορία, είναι δυνατόν να υπάρξει τάξη στη χώρα», είπε και πρόσθεσε ότι οδηγείται από την ουκρανική ηγεσία «στον γκρεμό».

Όσον αφορά στην τετραμερείς συνομιλίες που θα διεξαχθούν σήμερα στην Γενεύη με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης , της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ο Πούτιν είπε ότι «πολύ σημαντικές» και κάλεσε την ουκρανική ηγεσία να αρχίσει διάλογο με τις ρωσόφωνες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.

Πάντως, ο Πούτιν εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ρωσία και η Ουκρανία θα φθάσουν σε συμβιβασμό μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, αφού οι δύο χώρες έχουν κοινά συμφέροντα.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ