Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Ρέντζι από τη βουλή της Ρώμης

Με 344 «ναι» και 188 «όχι» η βουλή της Ρώμης παρείχε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Ματέο Ρέντζι. Η απαιτούμενη πλειοψηφία ήταν 265 ψήφοι

Ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε αποφασίσει να συνδέσει την ψηφοφορία αυτή με την έγκριση της πρώτης δέσμης μέτρων για την μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για τις εργασιακές σχέσεις, η οποία προβλέπει την δυνατότητα ανανέωσης πέντε συμβάσεων έργου, για συνολική χρονική διάρκεια τριών ετών, χωρίς την εξειδίκευση των καθηκόντων του κάθε εργαζόμενου.

Ο Ιταλός υπουργός Εργασίας Τζουλιάνο Πολέτι δήλωσε αισιόδοξος ότι θα μπορέσει να εξασφαλισθεί και η έγκριση της γερουσίας, χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές σε ό,τι αφορά τα κύρια περιεχόμενα του εν λόγω μέτρου.

Στην γερουσία, όμως, η κυβέρνηση Ρέντζι δεν διαθέτει την άνετη αριθμητική υπεροχή της βουλής, όπου το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα έχει εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία.

Επισήμως, η Νέα Κεντροδεξιά του Αντζελίνο Αλφάνο, η οποία δεν συμφωνεί με το συγκεκριμένο μέτρο, έχει δεσμευθεί να στηρίξει μέχρι την τελική του έγκριση. Πολλοί παρατηρητές τονίζουν, όμως, ότι ουδείς είναι σε θέση, στην φάση αυτή, να αποκλείσει εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ