Ρέντσι: «Η Ευρώπη σώζει τράπεζες κι αφήνει παιδιά να πεθάνουν»

Τις ελλείψεις στην ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου βλέπει για άλλη μία φορά η Ιταλία

Τις ελλείψεις στην ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου βλέπει για άλλη μία φορά η Ιταλία να επιβεβαιώνονται, με το νέο ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες χωρίς χαρτιά.

«Η Ευρώπη σώζει τράπεζες κι αφήνει παιδιά να πεθάνουν», είπε ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, την ώρα που οι Βρυξέλλες εμφανίζονται σοκαρισμένες από την τραγωδία, με την αρμόδια επίτροπο Σεσίλια Μάλστρομ να ζητά να τεθεί το θέμα στους «28».

Με αφορμή τη νέα τραγωδία, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο ανέφερε ότι «η Ευρώπη δεν μας βοηθάει».

«Υπάρχουν πολλοί νεκροί κοντά στη Λιβύη και τα πλοία μας είναι εκεί για να ανασύρουν νεκρούς και βοηθήσουν τους ζωνταντούς, αλλά η Ευρώπη δεν μας βοηθάει» είπε ο υπουργός.

«O Aλφάνο έχει δίκιο, δεν μπορεί η ΕΕ να σώζει κράτη και τράπεζες και να αφήνει μανάδες να πνίγονται με τα παιδιά τους», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

H επίτροπος της ΕΕ για τις Εσωτερικές Υποθέσεις Σεσίλια Μάλστρομ ανέφερε πως «δυστυχώς όλες οι δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί δεν απέτρεψαν αυτή τη νέα απώλεια ζωών».

Κάλεσε τους «28» να ακολουθήσουν το σχέδιο δράσης της Κομισιόν και επανέλαβε ότι χρειάζεται άνοιγμα «νόμιμων οδών προς την Ευρώπη για να αποφευχθούν αυτές οι καταστροφές».

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ