Ρωσία: Κίεβο και Δύση ευθύνονται για την αιματοχυσία στην Οδησσό

«Παράλογη» έστω και η ιδέα διεξαγωγής προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία, δηλώνει ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν

Στο Κίεβο και τους «δυτικούς χορηγούς» του απέδωσε την αιματοχυσία στην Οδησσό, όπου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 40 άνθρωποι, ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου δήλωσε ότι οι αρχές του Κίεβου όχι μόνο δεν είναι ανεύθυνες αλλά μετείχαν άμεσα στο «έγκλημα» που διαπράχθηκε στην Οδησσό. Πρόσθεσε ακόμη ότι αυτοί που θεωρούν τη «χούντα» του Κιέβου νόμιμη κυβέρνηση μετείχαν επίσης στο «έγκλημα» στην πόλη.

Ο κ. Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία εκφράζει τη βαθιά λύπη της για την ουκρανική «έγκριση» της «επιχείρησης αντιποίνων» στη νοτιοανατολική Ουκρανία από τις χώρες της Δύσης.

Δήλωσε δε ότι τα βίαια επεισόδια της Παρασκευής στα οποία δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους καθιστούν «παράλογη» την ιδέα της διεξαγωγής προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία στις 25 Μαΐου.

Σύμφωνα με τον κ. Πεσκόφ, η Ρωσία δεν γνωρίζει ακόμη πώς πρέπει να αντιδράσει στην κρίση στην Ουκρανία.

Η Μόσχα «έχασε» την επιρροή της στις ρωσόφωνες κοινότητες της νοτιο-ανατολικής Ουκρανίας και δεν είναι ούτε σε θέση να τις πείσει να «αφοπλιστούν» μπροστά στην «άμεση απειλή για τη ζωή τους», τόνισε ο Ρώσος εκπρόσωπος.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ