Ρωσία: Οι ΗΠΑ στηρίζουν το Κίεβο στον πόλεμο που κάνει στην ανατολική Ουκρανία

Σφοδρή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που καταγγέλλει την Ουάσιγκτον για πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επέκρινε σήμερα τις ΗΠΑ κατηγορώντας τις ότι εγκρίνουν «τον πόλεμο που έχει κηρύξει το Κίεβο εναντίον του ίδιου του τού λαού».

Δικαιολογώντας τη στρατιωτική επέμβαση που διέταξε η ουκρανική κυβέρνηση εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών, οι οποίοι έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτίρια στην ανατολική Ουκρανία, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν έναν πόλεμο εναντίον του ουκρανικού λαού, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Εξάλλου η Μόσχα προειδοποίησε την Ουάσινγκτον να προσέξει «τις καταστροφικές συνέπειες αυτής της ριψοκίνδυνης υποστήριξης των προστατευόμενών της του Κιέβου».

Καταγγέλλοντας τις ΗΠΑ ότι ασκούν μια πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών, η Ρωσία κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι υπερασπίστηκε την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης του Κιέβου ως μια λαϊκή εξέγερση, ενώ επικρίνει τις διαδηλώσεις στην ανατολική Ουκρανία ως τρομοκρατία.
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ