Σαντορίνη: Αυτή είναι η Αμερικανίδα που τραυματίστηκε από το βαρελότο

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC φιλοξενεί φωτογραφίες και εκτενές ρεπορτάζ για το πρωτοφανές περιστατικό

Θέμα στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC έγινε ο τραυματισμός Αμερικανών τουριστών το βράδυ της Ανάστασης στη Σαντορίνη. Το δίκτυο φιλοξενεί φωτογραφίες της Αμερικανίδας που νοσηλεύεται ακόμα σε σοβαρή κατάσταση και δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον κίνδυνο, με λεπτομερείς περιγραφές του γεγονότος. 

«Είναι έθιμο στην Ελλάδα να γιορτάζεται η Ανάσταση με πυροτεχνήματα και βεγγαλικά, πολλά από τα οποία είναι αυτοσχέδια» αναφέρει το NBC που αναφέρει και δηλώσεις του συζύγου της Αμερικανίδας, ο οποίος επίσης νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο στο Ηράκλειο, με εγκαύματα στα πόδια, χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του: «Δεν ξέραμε, νομίζαμε ότι θα είναι κανονικά πυροτεχνήματα. Τελικά ήταν αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί», λέει ακόμα σοκαρισμένος ο Κρις Πρέσμικ.

«Έτσι, παρακολουθούσαμε από το πλάι, και οι μηχανισμοί γινόντουσαν μεγαλύτεροι και δυνατότεροι, όταν ένας άντρας μπροστά μας είπε πως μάλλον πρέπει να φύγουμε. Γυρνώντας ώστε να απομακρυνθούμε, νιώσαμε μια τεράστια έκρηξη από πίσω μας, πολύ δυνατή και πολύ κοντά», λέει ο άντρας, περιγράφοντας τις στιγμές. 

Το NBC μάλιστα μίλησε με την κόρη του ζευγαριού, συγγενείς τους στην Αμερική και φίλους, που όλοι δήλωσαν πόσο καλοί άνθρωποι είναι και πόσο λυπούνται που τους έτυχε κάτι τέτοιο.

To διαβάσαμε στο protothema.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ