Σαουδική Αραβία: Έντεκα νέα κρούσματα του κοροναϊού MERS

Οκτώ άνθρωποι νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας, 2 είναι σε σταθερή κατάσταση και ένας δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα

Για έντεκα νέα κρούσματα του κοροναϊού MERS στη Σαουδική Αραβία, έκανε λόγο το υπουργείο Υγείας της χώρας, συμπεριλαμβανομένου ενός που φαίνεται πως είναι το πρώτο κρούσμα που καταγράφεται στην ιερή πόλη Μέκκα.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου διευκρινίζεται ότι 8 άνθρωποι βρίσκονται στην μονάδα εντατικής θεραπείας, 2 είναι σε σταθερή κατάσταση, μεταξύ των οποίων ένας 24χρονος Σαουδάραβας από την Μέκκα, και ένας δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα. Τρεις από τους προσβληθέντες εργάζονταν στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Η Σαουδική Αραβία αντιμετωπίζει μια αύξηση του αριθμού των προσβληθέντων από τον ιό αυτόν τους τελευταίους μήνες, με πολλά από τα νέα κρούσματα να καταγράφονται στην Τζέντα, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του βασιλείου.

Από τα 11 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα τέσσερα καταγράφηκαν στην πρωτεύουσα Ριάντ, έξι στην Τζέντα και ένα στην Μέκκα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Η αύξηση των κρουσμάτων του MERS στην Σαουδική Αραβία προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία καθώς η χώρα αναμένεται να δεχθεί μεγάλο πλήθος προσκυνητών από ολόκληρο τον κόσμο τον Ιούλιο κατά την διάρκεια του Ραμαζανιού, του οποίου θα ακολουθήσει η άφιξη εκατομμυρίων ανθρώπων τον Οκτώβριο για το ετήσιο Χατζ, το προσκύνημα στην Μέκκα.

Τα τελευταία κρούσματα ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο βασίλειο σε 272, 81 εκ των οποίων έχουν πεθάνει.

Ο κοροναϊός Αναπνευστικού Συνδρόμου Μέσης Ανατολής (MERS), ο οποίος εμφανίστηκε στην Μέση Ανατολή το 2012 και προέρχεται από την ίδια οικογένεια με τον ιό SARS (Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο) που προκάλεσε τον θάνατο 800 ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο μετά την εμφάνισή του στην Κίνα το 2002.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ