Σαουδική Αραβία: Μικροτσίπ στις… καμήλες για τον κορονοϊό MERS

Ο απολογισμός των νεκρών στο βασίλειο έχει ανέλθει πλέον στους 147

Το υπουργείο Γεωργίας της Σαουδικής Αραβίας, σχεδιάζει να εμφυτεύσει στις καμήλες μικροτσίπ, προκειμένου να συγκεντρωθούν δεδομένα που θα συμβάλλουν στην παρακολούθηση της εξάπλωσης του φονικού κορονοϊού MERS, όπως μετέδωσαν την Τρίτη τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας επίσης προειδοποίησαν τους πολίτες να φοράνε προστατευτικό εξοπλισμό όταν έρχονται σε επαφή με καμήλες, καθώς πιστεύεται ότι τα ζώα αυτά είναι φορείς του ιού και ενδέχεται να τον μεταδίδουν σε ανθρώπους.

Οι πέντε άνθρωποι που πέθαναν από τα συνολικά οκτώ νέα κρούσματα του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής ήταν όλοι ηλικιωμένοι ασθενείς, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείου Υγείας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ολοκλήρωσε την πενθήμερη αποστολή του στη Σαουδική Αραβία την περασμένη εβδομάδα και αργότερα σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η 5η συνεδρίαση της Επιτροπής Επειγόντων Περιστατικών του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού (ΔΥΚ) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Γενεύη.

Ο ΠΟΥ υποστηρίζει ότι η πρόσφατη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων του MERS – 600 παγκοσμίως, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα – πιθανότατα οφείλεται σε εποχικούς παράγοντες που συνδυάζονται με «αρκετά περιστατικά εξάρσεων στα νοσοκομεία μετά την παραβίαση των μέτρων πρόληψης της μόλυνσης και ελέγχου που έχει προτείνει ο Οργανισμός».
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ