Σαουδική Αραβία: Στους 133 οι νεκροί από τον κορονοϊό MERS

Επτά άνθρωποι πέθαναν από τον κορονοϊό MERS ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα στους 133

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι άλλοι επτά άνθρωποι οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τον κοροναϊό MERS κατέληξαν, γεγονός που ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στη χώρα στους 133.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας της χώρας, τρεις άνδρες–94, 51 και 42 ετών–πέθαναν στην Τζέντα, στα δυτικά, ένας 74χρονος στην Τάεφ καθώς και μία γυναίκα 71 ετών και δύο άνδρες 81 και 25 στην πρωτεύουσα Ριάντ. Σύμφωνα με το υπουργείο, τα νέα αυτά στοιχεία ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη Σαουδική Αραβία σε 473 από τότε που εμφανίστηκε ο MERS το 2012.

Ο κορονοϊός MERS θεωρείται συγγενής ιός, περισσότερο θανατηφόρος αλλά λιγότερο μολυσματικός από τον ιό του SARS, του Σοβαρού και Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου που προκάλεσε 800 θανάτους παγκοσμίως το 2003.

Όπως ο ιός του SARS, προκαλεί λοίμωξη του αναπνευστικού και οι ασθενείς παρουσιάζουν πυρετό, βήχα και αναπνευστικά προβλήματα. Σε αντίθεση με τον ιό του SARS, ο ιός MERS προκαλεί και νεφρική ανεπάρκεια.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει προληπτική θεραπευτική αγωγή κατά του MERS.

Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ