Σε 5 ομάδες θα χωριστούν τα ελληνικά ομόλογα

Την ομαδοποίηση των ελληνικών ομολογιακών εκδόσεων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη δευτερογενή αγορά σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών

Την ομαδοποίηση των ελληνικών ομολογιακών εκδόσεων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη δευτερογενή αγορά σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, το πλάνο που υπάρχει προβλέπει ότι οι περίπου 30 μικρές εκδόσεις, που είναι διάσπαρτες στην αγορά, θα συγκεντρωθούν σε 5 μεγάλες, οι οποίες θα εξυπηρετήσουν την ελληνική πλευρά πολλαπλώς.

Μεταξύ άλλων, αυτό πρακτικά θα συνεπάγεται ότι η εμπορευσιμότητα τους θα αυξηθεί σημαντικά, κάτι το οποίο θα αποβεί πολλαπλώς ωφέλιμο για όλους τους έχοντες άμεση ή έμμεση σχέση με το χώρο.

Κατ' αρχήν, θα ικανοποιηθούν τα μεγάλα ξένα επενδυτικά σπίτια, τα οποία πιέζουν για περισσότερους και ελκυστικότερους τίτλους στην αγορά. Σήμερα, τα ελληνικά ομόλογα είναι τόσο σπάνια, που σχεδόν δεν υφίστανται. Γι' αυτό και μόλις γίνεται μια έκδοση, όλοι σπεύδουν να συμμετάσχουν και τη «σκουπίζουν», ενώ με την εμφάνιση και μόνο ενός πακέτου ελληνικών τίτλων στην δευτερογενή, σχεδόν, εξαφανίζεται.

Στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους πιστεύουν ότι με την ομαδοποίηση η εμπορευσιμότητα θα αυξηθεί, ενώ παράλληλα θα εξυπηρετηθεί και ο άλλος μεγάλος στόχος που είναι η καλύτερη διαχείριση του ελληνικού χρέους.

Ιδιαίτερα αν αποφασισθεί η επιμήκυνση του, που αυτή τη στιγμή είναι και το πιθανότερο σενάριο, που εξετάζεται και στο Βερολίνο. 

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ