Σε τιμές… σαμπάνιας μπορεί να πωλείται η σοκολάτα στο μέλλον

Τα futures του κακάο έχουν σημειώσει άνοδο 10% μέχρι στιγμής φέτος, φθάνοντας τα 3.195 δολάρια τον τόνο, το Μάρτιο. Το 2013, οι τιμές αυξήθηκαν 20%

Ασχημα τα νέα για τους λάτρεις της σοκολάτας…Καθώς οι τιμές του κακάο αναρριχήθηκαν σε νέα υψηλά λόγω της ζήτησης από τις αναδυόμενες αγορές, οι “εξαρτημένοι” από τη γλυκιά αυτή απόλαυση θα πρέπει να προετοιμαστούν για αύξηση των τιμών κι ενδεχομένως ακόμη και για διαφορετική γεύση.

Τα futures του κακάο έχουν σημειώσει άνοδο 10% μέχρι στιγμής φέτος, φθάνοντας τα 3.195 δολάρια τον τόνο, το Μάρτιο. Το 2013, οι τιμές αυξήθηκαν 20%.

Η ανοδική αυτή τροχιά τροφοδοτείται από τη ζήτηση στις αναδυόμενες αγορές, όπου μόνο στην Κίνα η κατανάλωση έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία 4 χρόνια.

Η άνοδος της τιμής θα μπορούσε να μετατρέψει τη σοκολάτα σε πολυτελές είδος, όπως αναφέρει ο  Edward George, επικεφαλής στα μαλακά εμπορεύματα (soft commodities) στην Εcobank.

Ο George επισημαίνει ότι ενώ η κατανάλωση στην Κίνα είναι σχετικά μικρή σε σχέση με την Ευρώπη- μετά την εκτόξευση της ζήτησης- όλο και περισσότεροι σπόροι κακάο αλέθεται στη Νότια Ανατολική Ασία και την Ινδία.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Πηγή: protothema.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ