Σημαντικό βήμα για την βιωσιμότητα των ΕΑΣ

Η συμφωνία αποτελεί "σημαντικό βήμα για την εξυγίανση και τη βιωσιμότητα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων

Υπεγράφη ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα ελληνικά Αμυντικά Συστήματα η συμφωνία για την αγορά 265.000 πυρομαχικών των 40 χιλιοστών, με την πιστοποίηση του ΝΑΤΟ, για τον ανεφοδιασμό του στρατού, ύψους 18,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Τη συμφωνία, που είναι η πρώτη μετά από τέσσερα χρόνια για την εταιρεία, υπόγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΑΣ Σωτήρης Χριστογιάννης και ο γενικός διευθυντής της γενικής διεύθυνσης αμυντικών εξοπλισμών και επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) Δημήτρης Γεωργιόπουλος, σε ειδική τελετή παρουσία του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και της αναπληρωτή υπουργού Φώφης Γεννηματά.

Η συμφωνία αποτελεί "σημαντικό βήμα για την εξυγίανση και τη βιωσιμότητα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και ένα επιπλέον ισχυρό μήνυμα της ανάκαμψης, της ανάπτυξης και της προόδου της ελληνικής οικονομίας", δήλωσε αμέσως μετά ο κ. Αβραμόπουλος.

Παράλληλα παρατήρησε ότι "έχουμε μπροστά μας λίγους μήνες για να αποδείξουμε και να επιβεβαιώσουμε τη δημόσια δέσμευσή μας στη Βουλή, ότι τα ΕΑΣ μπορούν και πρέπει να σωθούν. Ίσως κάποιοι να εκφράζουν επιφυλάξεις και καχυποψία. Εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε".

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας εκθείασε τις δυνατότητες της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας -κρατικής και ιδιωτικής – και απηύθυνε νουθεσίες για ενίσχυση της εξωστρέφειας της, «ενισχύοντας συνάμα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να ξαναμπούμε δυναμικά στην αγορά της ποιότητας, της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Η πορεία της εταιρείας επιβραβεύει την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να δώσει μάχη για τη σωτηρία της», δήλωσε η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Φώφη Γεννηματά.

«Μετά από τέσσερα χρόνια που η σύμβαση αυτή ήταν παγωμένη στα συρτάρια, οι συντονισμένες προσπάθειες της νέας διοίκησης των ΕΑΣ, των Γενικών Επιτελείων, της αρμοδίας διεύθυνσης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, αποδίδουν καρπούς.

Τα ΕΑΣ κλείνουν συμφωνίες με άλλες εταιρίες και χώρες στο εξωτερικό και συμμετέχουν με αξιώσεις σε εγχώριους διαγωνισμούς. Και οι πλέον απαισιόδοξοι σήμερα χαμογελούν», κατέληξε.

Στην τελετή της υπογραφής συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Δ.Σ.των ΕΑΣ Ιωάννης Δεμίρης, καθώς και στελέχη της εταιρείας.

Πηγή: voria.gr

To διαβάσαμε στο tsantiri.gr. Πατήστε το link για να δείτε σχετικά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ